1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Левски води 250 фенове в Самоков

Левски води 250 фенове в Самоков

„Сините" докараха серията до пети мач след катего­рична победа в София

Левски води 250 фенове в Самоков

Агитка от около 250 фенове се очаква да подкрепи баскетбол­ния „Левски" в решителния мач от финалната серия с „Лукойл Академик". Сблъсъкът е дове­чера от 18 ч в „Арена Самоков". Шампионите домакинстват там, тъй като нямат зала с минимум 1200 седящи места, както изиск­ва новият правилник.

„Левски" има право на 10% от капацитета на залата, който е 2500 места. „Сините" докараха серията до пети мач след катего­рична победа в София, която им дава и известно психологическо предимство.

От федерацията уважиха мол бата на „Левски" международни съдии да свирят мача. Отговор­ността ще падне върху бригада от Италия, която е уредена от президента на федерацията Георги Глушков.

Главният съдия Роберто Киа-ри (49 г.) има богат опит в евро-турнирите и бе на олимпийските игри в Лондон. Северно Ланца-рини (39 г.) също е свирил доста срещи на Стария континент. Най-младият от тримата - 33-го-дишният Лоренцо Бал дини, е от­скоро международен рефер. Де­журен делегат на българската федерация ще бъде Ангел Ива­нов.