1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. Футболни турнири и видеостени ще има на стадион Калиакра по време на Каварна рок 2014

Футболни турнири и видеостени ще има на стадион Калиакра по време на Каварна рок 2014

Организаторите обещават перфектното съчетание от качествен рок и футбол от световна класа

Футболни турнири и видеостени ще има на стадион Калиакра по време на Каварна рок 2014

Заради съвпадението на Каварна рок 2014 (27-29 юни) и световното по футбол организаторите на фестивала освен рок музика обещават и футболни емоции на стадион Калиакра в морския град.

За феновете на Мондиала ще има специална видео стена с размери от 6 на 8 метра, на която ще бъдат предавани мачовете от Бразилия. Преди всичко това обаче в рамките на фестивала ще има и два футболни турнира. Детският футболен турнир "Мама, татко и аз" ще се проведе на 28 юни от 11,00 часа на стадиона в Каварна. Записвания се приемат във Facebook страницата на Kavarna Rock - https://www.facebook.com/KavarnaRock, както и на място в деня на турнира, но не по-късно от 10,30 часа. Двубоите ще се играят по правилата на мини футбола на надуваема арена, но головете на татковците няма да се зачитат, предупреждават организаторите.

Ден по-рано, отново на надуваема площадка на стадиона, е предвиден турнирът 2х2 за състезатели над 18-годишна възраст. За него също са въведени атрактивни правила като минимално тегло на отбора до 160 килограма, което се запазва и след смените. За победители и участници са предвидени много награди: брандирани тениски, купи, плакети, а за турнира на възрастните - бира.