Камило Плачи: Загуба невинаги е синоним на лошо свършена работа

Българската публика е най-топлата в света, заяви селекционерът на "лъвовете"

Камило Плачи: Загуба невинаги е синоним на лошо свършена работа
"Невинаги "победа" е синоним на добра работа и обратното - невинаги "загуба" е синоним на лошо свършена работа", това заяви националният селекционер на волейболния отбор на България Камило Плачи преди оставащите срещи от Световната лига.

Плачи даде пресконференция преди мачовете на тима срещу Сърбия (на 07 и 08 юни, събота и неделя, от 20:00 часа в зала "Арена Армеец"), на която бе представен и нов спонсор на тима - HDI.

"Добре дошли отново в света на волейбола. Виждам, че вашата компания е много близка до света на българския спорт. Подпомагате доста спортове. За една компания е важно да бъде разпознаваема и да има логото на много спортни дисциплини. И за нас е важно да имаме допълнителна сигурност. Застраховката, като един чадър, може да ти послужи, когато вали дъжд и, когато слънцето е силно", започна Плачи.

"Състоянието на играчите се подобрява. В частност това е втората седмица за работа по отбора, всички заедно. Очевидно от мачовете със Сърбия очаквам нашият отбор да се яви на един изпит и играчите да покажат смелост на игрището. Въпреки че в момента не сме в период на оптимална форма. Аз трябва да разчитам и да имам доверие на моралните качества на този отбор", каза още националният селекционер.

"Ние винаги разчитаме на подкрепата на българските фенове, които са най-топлата публика в света. Разчитаме много на ентусиазма на родните привърженици. Ясно е, че времето помага на развитието ни като отбор и невинаги "победа" е синоним на добра работа и обратното - невинаги "загуба" е синоним на лошо свършена работа. Тези, които гледаха нашите първи гейма срещу САЩ, знаят за какво говоря. След това беше един друг спектакъл, но аз знам това. Трябва имам търпението и да знам, че ще имам един отбор, който да е по-готов. Отборите срещу, които играем не прощават грешките. Ако играеш недобре, те правят това да изглежда повече от лошо. Аз имам търпение с този отбор, защото познавам играчите от много години. Знам, че е необходимо време. За съжаление невинаги се получава това, което желаем", сподели още Плачи.

"Руснаците могат да си позволят да изпратят втория и третия си отбор в Сърбия и четвъртия в САЩ. За нас не се променя нищо. Руснаците имат много силни играчи, но аз първо трябва да помисля как нашият тим да играе добре и след това да видя какво се случва при противниците", завърши волейболният наставник. /БГНЕС
Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки