1. Novsport
  2. Тенис
  3. Холандец и германка триумфираха при смесените двойки на „Ролан Гарос”

Холандец и германка триумфираха при смесените двойки на „Ролан Гарос”

Рожер и Грьонефелд играят за първи път в тандем

Холандец и германка триумфираха при смесените двойки на „Ролан Гарос”

Холандецът Жан-Жюлиен Рожер и Анна-Лена Грьонефелд (Германия) спечелиха титлата на турнира по тенис Ролан Гарос във Франция при смесените двойки. Двамата победиха на финала поставените под номер 8 Ненад Зимонич (Сърбия) и Юлия Гьоргес (Германия) с 4:6, 6:2, 10:7.

Рожер за първи път в кариерата си игра финал на Голям шлем, докато Грьонеферд има победа на смесени двойки на Уимбълдън през 2009-а година заедно с Марк Ноулс от Бахамските острови.

"Спечелих един приятел тази седмица. И също така загубих един, защото аз казах на друг състезател, че няма да избера него за партньор. Така че сега се надявам, че тя ме разбира, особено в момента, коментира холандецът след финала на смесени двойки. Но все пак аз се извинявам на тази дама 18 пъти".

Рожер и Грьонефелд играят за първи път в тандем, а той се оказа успешен. Германката пък се оплака от липса на внимание преди старта на състезанието:

"Честно да кажа, преди началото на Ролан Гарос, никой не искаше да играе с мене. Само един човек каза Да. Двамата се върнаха от много трудна ситуация на полуфинала срещу Ярослава Шведова и Бруно Соареш".

Те спасиха три мач-пойнта, за да стигнат до битката за титлата. Там Зимонич и Гьоргес спечелиха първия сет, а победата в него дойде след точен изстрел от форхенд на сърбина при сервис на Рожер.

Във втория равенството беше възстановено, след като при начален удар на Гьоргес шампионите постигнаха пробиви. Те спечелиха четири поредни точки във финалния сет-тайбрек, като поведоха с 5:2. Накрая отново грешка на Гьоргес - удар в мрежата от бекхенд-воле, осигури крайната победа.