Сензациите в пресата: Спортинг съди Левски за 60 милиона

Пенев изхвърли любимец на Мъри, пращат Вандер в Иртиш; ЦСКА изпусна египетска легенда; Локо София иска Венци Христов и още...

Сензациите в пресата: Спортинг съди Левски за 60 милиона

Сензациите в пресата днес, неделя, 08.06.2014 година:

"Тема спорт": Спортинг съди Левски за 60 милиона
Спортинг Лисабон съди Левски за 60 милиона лева! 70-странична папка с документи стресна всички в офиса на „Герена". Искът е заради неправомерен договор с Валери Божинов, пише "Тема спорт". Португалският клуб е завел две дела. Първото е само срещу Левски и е на стойност 25 милиона евро. Второто е за 6 милиона евро, а сумата трябва да бъде поделена солидарно между сините и играча. Божинов обаче може да обяви, че не разполага със средства и тези пари да отидат изцяло в тежест на Левски. С 31 милиона евро, или около 60 милиона лева сините на практика са изправени пред нeразрешим финансов проблем. Иво Ивков, който често е наеман от сините за спорни казуси, е запознат с двете дела. Според юристи шансовете на Левски за успех в делата са 50 на 50, но битката пред арбитъра ФИФА ще е тежка, тъй като адвокатите на Спортинг са се под готвяли няколко месеца. А “сините” бяха предупреждавани, че ситуацията с уволнения от португалците Валери Божинов може да се окаже изключително тежка.

„Тема спорт”: Предлагали Манучо и на „Герена"

Мениджърите на предложения на ЦСКА анголски нападател Манучо са пратили дискове с играта на футболиста и на "Герена". Левски обаче не е проявил интерес към 31-годишния нападател. Причината е, че сините имат ограничен бюджет -както за селекция, така и за заплати. Манучо преди време бе част от Манчестър Юнайтед през 2008 година. Но оттогава кариерата му бележи сериозен спад. Често срещано явление е мениджъри да предлагат едни и същи играчи на два клуба. Наскоро бившият главен скаут на сините Дончо Донев разкри, че е имало вариант Левски да вземе Върджил Мисиджан, който отиде в Лудогорец, както и бившия играч на ЦСКА Омар Косоко.

„Тема спорт”:  Приоритет за Гонзо е намирането на ляв бек

Спортният директор на Левеки Георги Иванов се е заел със задачата да намери класен ляв защитник. Сините имаха идея да вземат опитния Веселин Минев, но тя пропадна. Титулярят от пролетта Рикардо Нунеш бе освободен. Орлин Старокин пък не пожела да поднови договора си, тъй като финансовите условия не го удовлетворяваха. Затова той предпочете да продължи кариерата си в чужбина - пред подпис е с казахстанския Иртиш. На поста ляв бек Левски остава само с юношата Мики Орачев, който през пролетта направи дебюта си в А група. 18-годишният благоевградчанин записа 6 мача в елита и един за Купата на България. Веднага след края на сезона Левски имаше интерес към Диего фераресо от Локомотив Пловдив. Бразилецът с български паспорт обаче пожела да получава заплата по 6 хиляди евро, за да стигне до трансфер. От "Герена" бяха категорични, че не могат да си позволят да му плащат такава сума. Почти сигурно е, че Георги Иванов ще обърне поглед към чуждестранния пазар. Гонзо държи да подсили тима и с дясно крило и поне още един халф.

„Тема спорт”: И Локо София иска Венци Христов

Локомотив София следи ситуацията около нападателя на Берое Венцислав Христов, разбра "Тема Спорт". Юношата на червено-черните не попада в плановете на старшитреньора на заралии Петър Хубчев. Христов има договор със зелено-белите за още една година. През пролетта тойигра под наем в украинския Металург Донецк, който обаче не пожела да го задържи. Очаква се от понеделник ръководството на железничарите да влезе в контакт с колегите си от Берое за нападателя. Венци Христов е желан и от Литекс. В "Надежда" се надяват той да разтрогне и да го вземат без пари. Това обаче едва ли ще е по вкуса на старозагорци.футболистът ще започне подготовка с Берое на 10 юни. В същото време стана ясно, че Локомотив София е постигнал споразумение с Димитър Илиев за нов договор. Настоящият контракт на нападателя е до 30 юни. Реално наставникът на червено-черните Димитър Васев разполага в атака само с Илиев. Затова той се надява Христов да склони да облече пак екипа на железничарите. Нападателят на Берое има само един мач за Локо София в А група през сезон 2006/07. След това игра последователно за Спортист Своге, Монтана, Черноморец и Берое. Освен с Димитър Илиев от "Надежда" постигнаха разбирателство за нови договори и с Румен Трифонов и Божидар Митрев.

„Меридиан мач”: ЦСКА изпусна египетска легенда

Египетският голаджия Амр Заки се е разминал с трансфер в ЦСКА. Местната легенда е попаднал в полезрението за лятна селекция на „червените“, които спешно търсят централен нападател, но набързо е охладил мераците на Стойчо Младенов и компания, след като поискал сериозна заплата. По същата причина с „армейците“ вече се размина и друг именит таран - бившият играч на Манчестър Юнайтед Манучо. Заки е познат на родния запалянко от престоя си в английските Уигън и Хъл преди няколко сезона. 31-годишният футболист е играл още в Ел Мансура, ЕНППИ, Локо (Москва), Замалек, Елазъгс-пор, Ал Салмия и за последно в Раджа Казабланка. В началото на годината той обаче счупи своя крак, заради което договорът му с мароканците е прекратен. Сега Заки, който има 63 мача и 30 гола за Египет, е напълно здрав, но доста скъп за ЦСКА. Навярно той ще продължи кариерата си в местния Замалек, а Стойчо Младенов трябва да търси друг гола-джия. Заки бе в плановете и на Левски преди време, но до трансфер не се стигна.

„Меридиан мач”: Пенев изхвърли любимец на Мъри

Новият треньор на Ботев Любослав Пенев развъртя метлата буквално часове след като застана начело на тима. Първият, който попадна на мушката му, е защитникът Сивард Спрокел. Един от любимците на Станимир Стоилов вече не е част от състава на „канарчетата“. Ел Голеадор реши, че брани телят няма да пътува за лагера в Австрия. Бавната подвижност и недоброто класиране е основната теза, заради която Спрокел напуска пловдивчани. Той е един от футболистите, които са с изтичащи договори, но Пенев и неговите помощници предварително са го задраскали от плановете си за новия сезон. Раздялата със Спрокел със сигурност оз- начава, че селекционерът на националния отбор ще търси попълнение в отбраната. В момента тимът разполага в ядрото на защитата със Сърджан Лукин, Алесандру Бенга и младоците Владимир Айтов и Радослав Терзиев. Димитър Везалов бе първият, който си тръгна официално, и се очаква съвсем скоро да подпише със Славия.

„Меридиан мач”: Вандер под наем в Иртиш срещу 50 000 долара

Нападателят на „канарчетата“ Вандер Виейра е почти сигурно попълнение на казахстанския Иртиш. Мениджърът на футболиста Джери Перейра е договорил играча за шест месеца под наем. Интересното е, че кариоката не иска и да чува за трансфер в друг клуб. Преговорите се водят от близо две седмици и южноамериканецът е спазарен, но това, че пловдивчани имат нов треньор, засега стопира преминаването на Вандер в Иртиш. Желанието на футболиста е той да се докаже и да остане да играе при „канарчетата“. Трансферната сума е 50 000 долара за наема от шест месеца. Кариоката ще пътува за първия подготвителен лагер в Австрия и ще чака разговор с Любо Пенев относно своето бъдеще. Казахите предлагат на Вандер и на Орлин Старокин от Левски заплата от 25 000 долара.

 

"Меридиан мач":Петорно увеличение на заплатата за Старокин в Иртиш

Основният стимул за Орлин Старокин да смени клубната си принадлежност е финансов. Универсалният футболист бе дал принципно съгласие да остане в Левски, но в крайна сметка почти сигурно ще премине в един от големите "сини" кошмари Иртиш."Меридиан Мач" твърди, че в казахстанския тим заплатата на Старокин ще бъде цели 5 пъти по-голяма. Ако на "Герена" бяха склонни да му дават около 4000 евро на месец, то в Иртиш той ще прибира по 20 000.Все още не е ясно къде ще продължи кариерата на Даниел Димов, но той също не бе съгласен с финансовите условия, които му предложиха "сините" шефове.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки