Анонимни членове на ФИФА: Ситуацията в Бразилия е много, много лоша

Страната домакин на световното не е готова за такъв форум, за в бъдеще трябва да преосмислим всичко, заяви един от членовете на Изпълкома

Анонимни членове на ФИФА: Ситуацията в Бразилия е много, много лоша
Представители на Международната федерация на футболните асоциации (ФИФА) смятат, че Бразилия не е готова да поеме Световното първенство по футбол. Най-големият страх сред длъжностите лица на ФИФА предизвикват стачките и демонстрациите, които се провеждат в навечерието на мондиала. Въпреки че генералният секретар на централата Жером Валке гарантира, че всичко е под контрол, няколко водещи длъжностни лица на ФИФА, пожелали анонимност, изразиха много по-различна гледна точка, според бразилските медии.
 

„Това, което виждаме, е неприемливо. В бъдеще ние трябва да преосмислим всичко. Не трябва да се дава провеждането на Световната купа на страна, която има други приоритети и не може да осигури дори минимални условия на сигурност. Ситуацията е много, много лоша. Знаехме, че условията не са идеални, но аз мисля, че много малко хора биха могли да си представят мащаба на проблемите. Как ще се излъчва световното първенство на стадион, който не е напълно тестван при пълен капацитет? Кой ще бъде отговорен, ако нещо се случи”, каза един от членовете на Изпълнителния комитет на ФИФА.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки