В Англия: Ван Гаал иска Погба и Стротман, а не Фабрегас и Кроос в Юнайтед

Ювентус сложи стряскаща цена от 60 млн. паунда, но желанието на халфа е да се върне на „Олд Трафорд”, твърдят на Острова

В Англия: Ван Гаал иска Погба и Стротман, а не Фабрегас и Кроос в Юнайтед

Манчестър Юнайтед възобнови интереса си към своя юноша Пол Погба, пишат медиите на Острова.

21-годишният футболист на Ювентус е сред най-перспективните полузащитници в света и бе трансферна цел на уволнения още преди да изкара цял един сезон на „Олд Трафорд” мениджър Дейвид Мойс.

Оказа се обаче, че френският национал влиза и в плановете на пристигащия след Мондиал 2014 холандски специалист Луис ван Гаал.

Според запознати, Погба е в списъка от имена, които новият наставник на „червените дяволи” е дал на ръководството, за да бъдат доведени в Манчестър.

Изпълнителният директор Ед Удуърд пък отдавна е във връзка с представители на Ювентус и е наясно, че италианските шампиони ще се разделят с таланта срещу не по-малко от 60 млн. паунда.

Самият полузащитник обаче също има желание да се върне в Англия, защото неговият брат Матиас играе във втородивизионния Крю Александра, твърди „express”.

Някои от изданията в Англия пък припомнят, че преди само два сезона Погба напусна Юнайтед срещу скромна компенсация, след като публично изрази несъгласието си с малкото шансове за изява, давани му от тогавашния треньор сър Алекс Фъргюсън.

Според „telegraph” с цената от 60 млн. паунда Ювентус се опитва да откаже не само Манчестър Юнайтед, но и лондонския Челси, а по този начин да задържи халфа в Торино. Изданието обаче също твърди, че самият футболист има желание да се завърне на „Олд Трафорд”.

Британският „guardian” пък анализира, че сумата от 60 млн. паунда за толкова своенравен футболист е истински „риск” и на „Олд Трафорд” трябва сериозно да се замислят преди да го поемат.

Изданието посочва, че Ван Гаал не иска да бъдат продължавани опитите на „червените дяволи” за трансфери на Франсеск Фабрегас (Барселона) или Тони Кроос (Байерн Мюнхен).

Холандският наставник обаче настоява в Манчестър да акостира неговият сънародник Кевин Стротман. 24-годишният плеймейкър на Рома в момента се възстановява от травма, получена на девети март тази година в мач с Наполи, но иначе бе част от плановете на Ван Гаал за представителния тим на Холандия за Мондиал 2014.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки