Градев избухна: Искът срещу Левски за €25 млн. обезщетение е недопустим!

"Има практика, която трябва да се чете и познава, за да не се филмират някои хора!"

Градев избухна: Искът срещу Левски за €25 млн. обезщетение е недопустим!

Специалистът по спортно право Георги Градев реагира на появилите се информации, че от Спортинг (Лисабон) за завели две дело срещу Левски заради Валери Божинов. Както е известно, нападателят премина като свободен агент при „сините”.

„Искът за €25 млн. обезщетение, насочен само срещу, Левски недопустим! А искът за €5,4 млн. срещу Валери и Левски солидарно е насрещен, т.е. отчаян ход на защита от страна на Спортинг. Явно има страшна (лична) драма в защитаващия Левски по това дело, щом се оплаква в медиите! Има практика, която трябва да се чете и познава, за да не се филмират някои хора!", коментира Градев и допълни:

"Божинов все още съди Спортинг. В рамките на това дело Спортинг има насрещен иск срещу Божинов и Левски, както и отделен иск само срещу Левски (който е недопустим). Спортинг няма друга защита, иначе излиза, че си признава вината. Божинов е освободен от Спортинг на 02.09.2013г. Той идва в Левски като свободен агент. Спортинг не са правили спънки при преминаването му в Левски. Божинов има право да играе за Левски”, заяви още той. 

Припомняме, че днес един от спортните ежедневници публикува на първата си страница материал, в който се посочва, че 70-странична папка с документи е стреснала всички в офиса на „Герена".

"
Искът е заради неправомерен договор с Валери Божинов. Португалският клуб е завел две дела. Първото е само срещу Левски и е на стойност 25 милиона евро. Второто е за 6 милиона евро, а сумата трябва да бъде поделена солидарно между сините и играча"
, пише изданието и допълва, че Божинов можело да обяви, че не разполага със средства и тези пари да отидат изцяло в тежест на Левски.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки