България остана без победа след четвърта поредна загуба в Световната лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Лъвовете" наваксаха два гейма пасив и вкараха втория мач със Сърбия в тайбрек, който обаче загубиха

България остана без победа след четвърта поредна загуба в Световната лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Българският национален отбор по волейбол навакса два гейма пасив, но загуби и втория мач срещу Сърбия след 2:3 гейма (18:25, 21:25, 25:20, 25:22, 11:15) в „зала Арена Армеец”.

Снощи момчетата на Камило Плачи загубиха с 0:3 първия мач срещу сърбите и вече имат четири загуби от четири мача в Световната лига.

Добромир Димитров изненадващо беше предпочетен като титуляр за поста разпределител пред Георги Братоев, а България започна сковано и загуби първия сет със слаба игра. Втория сет не промени почти нищо и пак изоставахме през цялото време.

Чак в третия гейм момчетата на Камило Плачи се опомниха и влязоха силно в тази част. Николай Николов имаше основна заслуга с няколко блокади и асове, а България взе гейма и се върна в мача. Сърбите започнаха да правят повече грешки и изравнихме за 2:2 гейма.

В тайбрека обаче нещата се върнаха към руслото от началните минути и Сърбия поведе убедително със 6-1, а на почивката изоставахме с 8:3. При 14:7 Сърбия имаше 7 мачбол и въпреки че пропусна 4 от тях, все пак гостите затвориха мача след 15:11.

Най-резултатен за България беше Цветан Соколов с 23 точки, Тодор Скримов записа 15, а Тодор Алексиев - 14. За Сърбия с най-много точки завърши Александър Атанасиевич, който направи 20.

Към момента САЩ и Сърбия имат по 10 точки като лидери в в нашата Група "B", а България и Русия имат само илюзорни шансове да се класират на финалите с по две точки. Само първите два отбора от групата отиват на финалната шестица във Флоренция.



Стартови шестици:

България
: Добромир Димитров, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодор Салпаров-либеро
Треньор: Камило Плачи

Сърбия: Никола Йовович, Александър Атанасийевич, Урош Ковачевич, Неманя Петрич, Сречко Лисинац, Марко Подрасчанин - Невен Майсторович-либеро
Треньор: Игор Колакович

Първи гейм:

Сърбия тръгна с две точки, но блокадата на Алексиев доведе до първа точка за нашите. Неманя Петрич направи ас за 5:2, а нов негов силен сервис доведе до 6-2 и Камило Плачи взе рано-рано първо прекъсване. Първата почивка дойде при 8:3 за сърбите.Алексиев  направи блок срещу Атанасиевич, но Сърбия увеличи разликата до 13:7. Нова хубава блокада на Ники Николов намали разликата, но на второто техническо прекъсване България губеше с 10:16. Българската атака често се изправяше срещу троен блок, защото сърбите сякаш лесно разгадаваха с кого ще направим комбинация. До края на гейма момчетата на Камило Плачи не само че не успяха да се доближат в резултата, но и увеличиха пасива си. Няколко добри сервиса доведоха до три поредни точки за България и Игор Колакович взе прекъсване. Блокада на Соколов намали на 24-18, но това беше всичко и Сърбия взе първата част с 25-18

Втори гейм:

Вторият гейм започна с обжалване на съдийско решение, но повторенията показаха, че сърбите не са докоснали топката на блокада. Късметът се усмихна на гостите и след хубав удар на Скримов топката се удари в крака на съперник и тупна в нашето поле. Атанасиевич направи ас в дъното на полето. Цецо Соколов отново не приличаше на себе си и прати пореден начален удар в мрежата. Соколов прати в аут и първата почивка дойде при 8-5 за Сърбия. България пропиля няколко чудесни шанса за контра и сърбите запазиха аванса си. Дойде поредно обжалване за видеоповторение, което показа, че Димитров първо плъзга топката по ръката на съперник преди тя да докосне антената, но съдиите неясно как видяха, че първо е имало контакт с антената и дадоха точката за сърбите – 11:7. Ужасно отиграване на Соколов подари още точка на съперника. Мощен сервис на Николай Николов и блокада на Йосифов стигнаха за 13:10, но следващият начален удар беше в мрежата. Силна българска серия и ас на Скримов намали разликата на само точка, а Сърбия водеше с 16:14 на второто техническо прекъсване. Добромир Димитров бръкна за една топка в полето на противника, веднага последва и ас от флоп сервис за Сърбия, който нашите само изгледаха. Камило Плачи веднага взе прекъсване при изоставане от 15:20. Сърбите също загубиха едно обжалване за престъпване на 3-метровата линия. Тяхна грешка за 21:19 накара Игор Колакович да вземе на свой ред 60 секунди прекъсване. Поредно обжалване доказа, че сърбите имат право и след блокаут Плачи взе ново прекъсване при резултат 22:19. Вальо Братоев рискува сервиса и намери мрежата, а престъпване на линията сложи край на втория гейм – 25:21 за Сърбия и 2:0 в общия резултат.

Трети гейм:

Николай Николов започна силно третия гейм с две успешни блокади и ас по диагонала, а България поведе с 5:2. Атака през центъра и блокада на Соколов увеличиха аванс до 7:3. Видеоповторението не спаси Сърбия и „лъвовете” водеха убедително с 8:3 на първата почивка. Наша грешка пак коства точка, но веднага сърбите върнаха жеста. Блокада на Сърбия свали разликата до 11:9. Скримов удари антената по правата и Камило Плачи взе прекъсване при 13:12 за трикольорите. Скримов се реваншира за грешката с блокада срещу голямата звезда на сърбите Анастасиевич, а още един блок на Ники Николов даде преднина от 16:12 за България на второто прекъсване. Флоп сервисът на Скримов матира „плавите” и сърбите взеха таймаут при 18:13. Спорна точка за Сърбия стана повод за ново обжалване, но то не помогна. Следващата точка беше за България и водехме с 21:16. Ники Пенчев насочи добре своя сервис и авансът набъбна до 22:16. Проблемите с посрещането на флоп сервиса принудиха гостите да вземат ново прекъсване. Сърбите пак обжалваха и спечелиха точката – 22:17. Ас на Николай Николов покачи на 24:17, но Соколов извади в аут по диагонала при първия геймбол. Ас на Ивович накара Камило Плачи да вземе прекъсване. Тодор Скримов сложи точка на третия гейм с блокаут за 25:20.

Четвърти гейм:

Сърбите поискаха видеоповторение още след първото разиграване в четвъртия гейм, но Соколов вкара топката в полето. Аут на Ивович даде аванс от 4:1 за „лъвовете”. Сърбите обаче направиха 4 поредни точки и набързо обърнаха до 5:4 и Плачи пак взе прекъсване. Николай Николов отново изпъкна с ас и публиката в „Арена Армеец” скандираше неговото име. Първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за България. Силен сервис на Виктор Йосифов вдигна на крака трибуните, но после веднага прати в мрежата. Двойна блокада срещу Цветан Соколов и равенство при 13:13. Топка в аут от сервис на сърбите запази точката аванс на българския отбор на второто прекъсване – 16:15. „Лъвовете” добавиха още точка към аванса си за 19:17. В много решителен момент сервис на сърбите падна около линията, но видеоповторението доказа, че има аут и България поведе с 21:19, а иначе пак щеше да има равенство. Сърбите сгрешиха, но после след уникално разиграване с няколко блокади на мрежата Урош Ковачевич успя да направи блокаут за 22:21. Сърбите сбъркаха два поредни начални удара и България получи два сетбола при 24:22. Тук гостите взеха последен таймаут в частта. Атанасиевич изкара в аут и България вкара мача в тайбрек след 25:22 в четвъртия гейм.

Пети гейм (тайбрек):

Добромир Димитров извади леко в аут добре насочен към линията сервис в началото на тайбрека, а бъркана топка на Димитров и блокада на сърбите направи 3:0 за Сърбия в началото и Плачи веднага взе таймаут. Двойна блокада срещу Соколов покачи на 4:0 за сърбите и едва в следващата точка Цецо успя да направи блокаут – 4:1. Контра на гостите увеличи още техния аванс – 6:1 и Камило Плачи побърза пак да вземе прекъсване. Пак не се справихме със сервиса на Атанасиевич и разликата набъбна до 7:1, за да дойде сервис в аут, който спря неговата серия. Блокада на Йосифов за 7:3 и Сърбия водеше с 8:3 на почивката. Съдиите дадоха аут при сръбската атака, но гостите обжалваха и се видя, че е имало  докосване от блокадата – 10:5 за западните ни съседи. Соколов прати слабо в мрежата за 11:5, а после и Алексиев беше спрян с блокада, но имахме късмет, че топката падна на сантиметри встрани от полето. Виктор Йосифов постигна точка от сервис за 11:7 и треньорът на сърбите поиска прекъсване. Прекъсването върна увереността на сърбите, които взеха две поредни точки до 13:7 и след блокада поведоха двойно в точките - 14:7. Със седем мачбола за Сърбия изглеждаше невъзможно българският отбор да направи обрат. Атака в аут и ас на Добромир Димитров намалиха разликата и сърбите пропуснаха първите си три мачбола, а техният треньор взе прекъсване при 14:10. И след прекъсването Димитров затрудни посрещането и направи точка директно от сервис – 14:11. При петия си мач сърбите обаче сложиха край на мача и победиха с 3:2 гейма след 15:11 в тайбрека.

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки