Рафаел Надал вдигна безпрецедентна девета титла на "Ролан Гарос" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кралят на клея победи Новак Джокович в 4 сета на финала в пряка битка за първото място в световната ранглиста

Рафаел Надал вдигна безпрецедентна девета титла на "Ролан Гарос" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Рафаел Надал спечели безпрецедентна девета титла на Откритото първенство на Франция „Ролан Гарос” след успех в 4 сета (3-6, 7-5, 6-2, 6-4) над Новак Джокович на финала. Краля на клея стана първият човек с 5 поредни титли на кортовете в Париж, а това е общо 14-ия му трофей от Големия шлем.

Битката между двамата най-силни тенисисти в последните няколко години представляваше и пряк сблъсък за първото място в световната ранглиста, а след успеха Надал остава на върха.

В първия сет и двамата започнаха силно на свой сервис, но Джокович направи ключов пробив в осмия гейм и поведе с 5-3 след уинър от форхенд и удар на Надал в аут от форхенд. Надал отвърна по шампионски и стигна до две точки за рибрейк, но на два пъти не удари топката с центъра на ракетата и Ноле се възползва като затвори сета с 6-3.

Надал започна по-мотивирано втория сет и направи пробив, за да поведе с 4-2. После направи нетипична двойна грешка и Джокович имаше две точки да върне пробива. Матадора спаси първата и реагира с мощно „Вамос”, но Джокович успя при втората възможност – 4-3. Стигна се до 6-5 за Надал и сърбинът искаше да вкара сета в тайбрек, но беше пробит в най-важния момент и Рафа взе сета със 7-5 като изравни сетовете.

Хегемонът в Париж проби рано подаването на Джокович в третия сет и поведе с 5-2. В осмия гейм Джокович водеше с 40-15, но сякаш от нищото Надал реализира втори пробив, който сложи точка на третия сет преждевременно – 6-2.

Джокович показа негативни емоции и удари ракетата си в земята. Качеството на играта му падна и Рафа проби пак рано в четвъртия сет за 4-2. Ноле намери сили да върне обрата и изравни при 4-4. Ноле сервираше за оставане в мача при 5-4 и водеше с 30-0, но испанецът намери сили за обрат и двойна грешка на Джокович означаваше титла за Рафаел Надал.
България разгроми Босна и Херцеговина с 3:0 на Европейската отборна купа

Добър старт на 14-годишните ни тенисисти

Ема Томова загуби финала на тенис турнир в Гърция

Вижте подробности

Алкарас: Не се опитвам да уча от други

Гледах мачовете си от миналогодишния "Уимбълдън", призна испанецът

Завърши регионален турнир за момчета и момичета в Харманли

Вижте победителите

Националните отбори за юноши и девойки започват участие в Европейските летни купи

Вижте подробности

Вики Томова става първата българка в Топ 50 от 2015 г. насам

Българката има квота за Олимпийските игри в Париж

Гришо тръгва ударно на "Уимбълдън"

Вижте подробности

Анди Мъри е готов да рискува с участието си на Уимбълдън

Британецът ще изиграе последния си турнир в Ню Инглънд Клъб

Триумф за Брияна Иванова на тенис турнир в София

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки