Марадона: Обърнете внимание на Марио Гьотце

Дон Диего смята Германия за фаворит в Бразилия

Марадона: Обърнете внимание на Марио Гьотце

Световният шампион от 1986 г. с отбора на Аржентина Диего Марадона смята Германия за фаворит за спечелването на Мондиал 2014, който започва на 12 юни в Бразилия. Според думите на Марадона, Марио Гьотце може да се превърне в едно от откритията на шампионата.

„Германия е най-добре подготвеният отбор. Въпреки че е европейски тим и е много трудно да спечели в Южна Америка, германците със сигурност имат талант. Никога няма да забравя, когато спечелиха последната си световна титла в Италия през 1990 г., и, разбира се, как мога да забравя и победата над Аржентина през 2010 г.“, коментира Марадона в колонката си във вестник „Times of India”, цитиран от Goal.com.

Очакванията към талантливия състав на Германия са огромни след загубите на полуфиналите на Мондиал 2010 срещу Испания и на Евро 2012 срещу Италия, а отпадането на Марко Ройс заради контузия сериозно намали шансовете му за успех.

Досега никой европейски отбор не е печелил световната титла на южноамериканския континент, но Марадона смята, че отборът на Йоаким Льов е достатъчно добре подготвен, особено с Марио Гьотце в редиците си.

„Йоаким Льов има фантастични играчи с най-добрата комбинация от опит и младост. Между другото обърнете внимание на Марио Гьотце. Момчето има изключителен талант”, пише още Марадона.

Аржентинската футболна икона наскоро се изказа критично за ФИФА, обвинявайки организацията в огромна корупция. Той освен това осъди Асоциацията за размера на печалбата, която ще вземе от Мондиала в Бразилия.

53-годишният бивш капитан на небесно сините вярва, че първенството в Бразилия ще бъде страхотен спектакъл, макар организацията му да провокира мащабни социални протести. „Бразилия ще бъде домакин на страхотно Световно първенство. Но внимавайте, не забравяйте за хората!”, призовава Марадона.

Суарес не получи повиквателна за контролите на Уругвай с Корея и Япония

Нападателят на Барселона Луис Суарес не получи повиквателна за приятелските мачове на националния отбор на Уругвай срещу Южна Корея и Япония, които са насрочени за септември.

Колумбийски адвокат даде ФИФА на съд

Юристът иска 1 млрд. евро компенсация

Хамес получи "Златната обувка" и заяви: Сбъднах една мечта

Новата звезда на Реал Мадрид вкара 6 гола в Бразилия

Гьотце за гола на финала: Не можеш да мислиш много

"Всичко става интуитивно", добави германският полузащитник

Бразилската прокуратура пусна под гаранция арестувания член на ФИФА

Той беше арестуван през юли, през последните дни на световните финали

Луис Густаво все още не е преодолял загубата от Германия

Животът трябва да продължи, но ще отнеме много дълго време, докато спра да мисля за това и ден дори

ФИФА наказа бившия селекционер на Гърция

Фернандо Сантос е аут за 8 мача

Почина президентът на аржентинската футболна асоциация Хулио Грондона

Грондона поема поста през далечната 1979 година

Тата Мартино наследява Сабея начело на Аржентина

Близките отношения на Мартино с Лео Меси го правят фаворит за нов селекционер на световния вицешампион

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки