Сензациите в пресата: Играчи на Левски ядоха бой в дискотека

Пламен Илиев заформил скандал в Созопол, Пелето става шеф в ДЮШ, Стойчо връща Платини, а ПАОК и Локо (Сф) отказали Божинов

Сензациите в пресата: Играчи на Левски ядоха бой в дискотека
Сензациите в родната спортна преса на 11 юни, сряда, 2014 година:

7 дни спорт: Набиха двама от Левски в дискотека


Грандиозен скандал направиха футболистите Пламен Илиев и Димитър Везалов в созополска дискотека, научи "7 дни спорт". В хода на разправията двамата са яли здрави шамари от местни момчета, пострадали са и други двама футболисти.

Единият е Александър Тонев от Астън Вила, вторият е полузащитникът на Левски Стефан Велев. Карето посетило нова чалготека, където след полунощ алкохолът започнал да ги замотава.

Титулярният страж на Левски Пламен Илиев скочил в тоалетната на клиент с думите: "Знаеш ли кой съм аз".

При напускането на чалгаджийницата компанията на момчето причакала футболистите и им хвърлила здрав бой. Най-много пердах отнесли Пацо Тигъра и Митко Везалов.

7 дни спорт: Стойчо Младенов пак поиска Мишел Платини

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов сериозно се притеснява, че неговият тим може да започне участието си в Лига Европа без централен нападател.

„Армейците“ вече привлякоха 4-кратния голмайстор на „А" група Мартин Камбуров. Таранът обаче няма да играе в първия евромач на ЦСКА заради наказание от периода, в който носеше екипа на Локомотив (Пд). Така армейците са изправени пред угрозата да започнат участието си в Европа без типична деветка. А това определено не се нрави на Младенов.

Затова той е поискал от Александър Томов да върне на „Българска армия“ един от любимците на сектор „Г". „7 дни спорт" научи, че бразилецът Мишел Платини е на челно място в трансферния списък на Стойчо Младенов. Бившият футболист на ЦСКА в момента защитава цветовете на шампиона Лудогорец, но не е изключено да смени клубната си принадлежност, тъй като в Разград той е твърда резерва на словенеца Роман Безяк и бразилеца Жуниор Кишада.

Не е изключено в близките дни шампионът на България да привлече още един класен голмайстор, а това допълнително ще намали шансовете за изява на Платини. Основният проблем за трансфера на Платини в ЦСКА е фактът, че той има договор за Лудогорец за още една година. С оглед на тежкото финансово състояние на ЦСКА от ръководството не могат да си позволят да отделят пари за селекция. Затова „червените“ ще се опитат да си върнат Платини под наем до края на сезона.

На „Българска армия“ планират да включат в договора клауза, според която той не може да играе в двубоите срещу разградчани. С оглед на силната конкуренция в Лудогорец, не е изключено трансферът да се осъществи. Стойчо Младенов пък е готов да чака до последно за привличането на Платини, преди да мисли резервни варианти за алтернатива на Камбуров.

Тема спорт: Пелето с шефски пост

Бившият капитан на Левски Станислав Ангелов ще получи шефски пост в клуба, разбра „Тема Спорт". Пелето ще бъде назначен за директор на Детско-юношеската школа на „сините“ на стадион „Раковски". След края на сезона Ангелов прекрати футболната си кариера, а новият спортен шеф Георги Иванов -Гонзо веднага обяви, че ще му предложи пост в клуба. За 8 сезона със „синия“ екип Пелето записа общо 259 мача във всички турнири, отбеляза 11 гола.

Очаква се назначението на Ангелов да бъде обявено официално до няколко дни. Той заедно с бъдещия главен методист на академията - испанеца Жерард Сарагоса Мулет, ще имат думата и по набирането на кадри за отборите. От 16 юни, понеделник, до 19 юни, четвъртък, на „Раковски" ще има прием на млади таланти.

Скоро се очаква да има сериозни промени и в по-голямата школа на сините -тази на „Герена". На нея директор ще стане Даниел Боримиров. Ще има обаче доста рокади сред треньорите. От клуба вече обявиха, че Викторио Павлов ще е треньор на дублиращия отбор.

Меридиан мач: ПАОК и Локо (Сф) отказали Валери Божинов

Гръцкият ПАОК и Локо (Сф) отказали да вземат Валери Божинов заради казуса между него и Спортинг.

Адвокатите на клуба са проучили всичко около дисциплинарното уволнение на нападателя, но предпочели да не поемат риска, който на „Герена” поеха.

„Железничарите” са били готови да вземат играча още през октомв­ри, но в крайна сметка той само поддър­жаше форма с тях, преди през зимата да приеме офертата на тогавашния спортен директор на „сините" Христо Йовов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки