Откриването на мондиала е от 21:15 ч наше време

БНТ1 ще излъчва пряко шоуто, предшестващо двубоя Бразилия - Хърватия

Откриването на мондиала е от 21:15 ч наше време
Церемонията по откриването на Световното първенство по футбол започва на 12 юни в 21:15 ч българско време. Тя ще се излъчва пряко по БНТ1. Събитието ще бъде кратко – около 25 минути.
 
Откриването ще се проведе на стадиона на Коринтианс в Сао Пауло. По време на шоуто ще участват повече от 600 гимнастици, акробати, танцьори и хора на кокили. Те ще се представят заедно с „жива” LED (светодиодна) топка. Режисьор на откриването е белгиецът Дафне Корне.
 
На церемонията ще участва американската певица Дженифър Лопес, която заедно с американо-кубинския рапър Питбул, бразилката Клаудия Лейте и групата „Олодум”, ще представят официалната песен на шампионата, наречена „Ние сме обединени” (We Are One/Ole Ola). Тяхната изява се очаква в края.
 
Шоуто ще бъде през деня, така че няма да има фойерверки, но капоейра (бразилско бойно изкуство, което съчетава елементи от танци, акробатика и музика) ще бъде представено.   
 
А още 65 000 зрители на стадиона и около един милиард фенове по целия свят посредством своите телевизионни екрани ще станат свидетели на историческо събитие. Те ще видят как човек с парализирани крака ще ритне топка. Вместо на инвалидна количка, той ще стъпи на терена в Сао Пауло във футуристичен екзоскелет. Неговата самоличност се пази в тайна.
 
Дафне Корне казва: „Церемонията по откриването е знак на почит към Бразилия и нейните съкровища: природа, хора, футбол. Чувството на вълнение тук е невероятно и всеки е много мотивиран.”
 

От 23:00 ч е мачът на откриването между отборите на Бразилия и Хърватия.     

СЛЕДЕТЕ СВЕТОВНОТО И ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА NOVSPORT.COM    
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки