Кот д`Ивоар обърна Япония за две минути (ВИДЕО+СНИМКИ)

Попадения на Бони и Жервиньо донесоха успеха на "слоновете"

Кот д`Ивоар обърна Япония за две минути (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът на Кот д`Ивоар се наложи трудно с 2:1 над националите на Япония във втория мач от група "C". Япония поведе в резултата в 16-ата минута след гол на Кейсуке Хонда. Звездата на "слоновете" Дидие Дрогба успя да мотивира съотборниците си с влизането си в игра в 62-ата минута. Четири минути по-късно Кот д`Ивоар вече водеше в резултата. Изравнителното попадение отбеляза Вилфред Бони в 64-ата, а победния гол отбеляза Жервиньо. Асистенция и при двете попадения направи защитникът Серж Орие. С победата Кот д`Ивоар заеха втора позиция в групата. На първо място остана Колумбия, заради по-добрата си голова разлика.

Изненадата в началото на двубоя бе отсъствието на Дидие Дрогба сред титулярите в състава на Кот д`Ивоар. Нападението на „слоновете” бе водено от Жервиньо, Калу и Бони. Япония разчиташе в нападение на Осако, подкрепян в халфовата линия от Хонда, Оказаки и Кагава.

Кейсуке Хонда отбеляза първото попадение в срещата в 16-ата минута. След атака по левия фланг полузащитникът получи топката в наказателното поле, където с прекрасен изстрел изпрати кълбото в ъгъла на вратата.



Пет минути по-късно Атсуто Учида можеше да удвои преднината на японския тим, но стражът на Кот д`Ивоар бе на мястото си.

„Слоновете” владееха повече топката през полувремето, но тимът на Сабри Ламуши изпитваше големи трудности в преодоляването на добре организираната защита на Япония.

Яя Туре, Артур Бока и Жервиньо се отличиха с пропуски от статични положения в първата част. Хонда направи добър пробив, но ударът му мина над горната греда.

След динамичната първа част второто полувреме започна при по-ниски темпове на игра.

Дидие Дрогба влезе за състава на „слоновете” в 62-ата минута, което се оказа повратен момент в мача.  Още със самото си влизане нападателят създаде опасно положение, след като чукна с петичка топката към Жервиньо, но атаката не се увенча с гол.



Две минути след влизането на Дрогба Кот д`Ивоар направи първата стъпка към обрата. Центриране на Серж Орие бе засечено с глава от Вилфред Бони и топката попадна в мрежата на Кавашима. Кошмарът за тима на Алберто Закерони стана пълен само две минути след изравнителното попадение. Отново защитникът Серж Орие проби по десния фланг и прати топката към наказателното поле като този път на точното място бе Жервиньо, който успя да промуши топката в пазения от Кавашима ъгъл – 2:1 за Кот д`Ивоар.



Дрогба изпълни опасен пряк свободен удар в 82-ата минута, но Кавашима този път отрази удара.



Кот д`Ивоар заема втората позиция в група "C" след състава на Колумбия, заради по-лоша голова разлика. Следващият двубой на "слоновете" е на 19 юни срещу лидера в групата Колумбия. Япония ще се изправи срещу Гърция на 20 юни от 19:00 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки