Любопитни факти преди Франция - Хондурас (22:00 часа)

Франция е на четири гола от клуб "100", в който са Бразилия, Германия, Италия и Аржентина

Любопитни факти преди Франция - Хондурас (22:00 часа)

15 юни 2014, 22:00 часа

Група "E"

Франция - Хондурас

Естадио Бейра-Рио, Порто Алегре

Това е първо съперничество между двата тима в историята им.

Франция има отбелязани 96 гола на световни финали. Още четири попадения ще направят „петлите” петия отбор достигнал заветната цифра 100 след националите на Бразилия, Германия, Италия и Аржентина.

Хондурас е третият тим от зона КОНКАКАФ, който ще играе на световни финали срещу Франция. Тимът от Европа вече се е изправял четири пъти срещу Мексико и веднъж срещу Канада.

Хондурас все още търси първата си победа на световни финали, след като тимът има в сметката си три равенства и също толкова загуби.

Франция няма спечелен мач на Мондиал след победата над Португалия с 1:0 на полуфиналите през 2006 година. „Петлите” направиха 1:1 на финала с Италия, но в последствие загубиха след изпълнение на дузпи. Отборът започна Световното първенство през 2010 година с равенство (0:0) срещу Уругвай, което бе последвано от двете загуби от Мексико (0:2) и Южна Африка (1:2).

Това е седмият мач на Хондурас на световни финали и шести срещу европейски отбор. „Лос Карачос” мерят сили с Испания, Северна Ирландия и Югославия през  1982 година. През 2010-а отборът е в група с Швейцария, отново Испания и единственият не-европейски отбор – Чили.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки