1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. Босненците не се страхуват от Аржентина и Меси

Босненците не се страхуват от Аржентина и Меси

"Меси си е Меси. Той е най-добрият в света, независимо дали играе за Аржентина, или за Барселона", призна бранител

Босненците не се страхуват от Аржентина и Меси

Босненските национали очакват с нетърпение дебюта си на световно първенство и не се притесняват от съперника - Лeo Меси и неговите съотборници от Аржентина.

Двубоят е насрочен за нощта на неделя срещу понеделник, от 1 часа българско време, а домакин е митичният стадион "Маракана".

"Всички сме развълнувани от участието ни на световното първенство и шансът да представляваме родината. Първият тест е много сериозен. Няма как да ни се беше паднал по-хубав съперник за това, дори да го бяхме искали", каза вратарят на Стоук Сити - Ашмир Бегович.

Селекционерът Сафет Сушич, който е губил срещу Аржентина като футболист на Югославия на четвъртфиналите през 1990 година, добави: "Тези наши съперници, които следят отбора и играта ни, ще ни приемат сериозно. Ще играем с трима нападатели, два офанзивни халфа и два офанзивни бека. Друг футбол не можем да играем. Аз искам да вкараме повече от противника, но не мога да го гарантирам. След Аржентина имаме още два мача, в които трябва да намерим пътя извън груповата фаза на турнира".

Защитникът на Байер (Леверкузен) Емир Спахич отхвърли съмненията,че Меси играе по-добре за Барселона, отколкото за Аржентина: "Меси има ли клонинг? Меси си е Меси. Той е най-добрият в света, независимо дали играе за Аржентина, или за Барселона".