Лятната подготовка на Локо (Пд) не започна заради бойкот на феновете

Привържениците искат разследване срещу клуба и Коко Динев

Лятната подготовка на Локо (Пд) не започна заради бойкот на феновете

Привърженици на Локомотив (Пловдив) попречиха на отбора да започне лятната си подготовка, след като блокираха входа на стадиона в парка Лаута.

Феновете изградиха истинска бариера с автомобили и направиха достъпа до съоръжението невъзможен, макар че завърналият се в клуба треньор Емил Велев трябваше да изведе „смърфовете” за първа тренировка в 11:00 часа.

Протестът, насочен срещу собственика на тима Коко Динев, обаче осуети плановете на Кокала, който така и не се появи на стадиона. Там бе единствено треньорът на вратарите Михаил Ролев, както и четирима от футболистите.

Халфовете Дани Кики и Станислав Маламов бяха сред първите пристигнали, но след като проведоха разговори с бойкотиращите фенове, си тръгнаха.

След това пък служители на клуба натовариха екипировката на футболистите в автобуса, с който „смърфовете” ще заминат на лагер в Боровец, където да се подготвят за началото на новия сезон.

Впоследствие клубното возило потегли за подготвителния лагер с едва трима футболисти - юношата на тима Стоян Григоров, Димитър Илиев и Петър Атанасов, тъй като Станислав Маламов, Дани Кики и Тихомир Трифонов представиха болничен лист и отказаха да заминат за планинския курорт. Очаква се основната група състезатели да се присъедини към отбора направо в Банско, където тренировките ще бъдат водени от новия мениджър Емил Велев.

Междувременно пред стадион „Локомотив” се появи платформа тип “паяк”, която започна да вдига колите, паркирани пред входа. На няколко пъти се стигна до напрежение между ултрасите и многото полицаи, ангажирани с опазването на реда, но в крайна сметка до сериозни ексцесии не се стигна.



На входа пред стадиона пък бе поставен надпис „Локомотив свободен от паразити!”, с който феновете на Локомотив призоваха за пореден път Коко Динев да се оттегли.

„Футболният клуб няма право да играе на този стадион. Нямат договор, нямат нищо, така че обърнете внимание на този факт”, коментира един от феновете и подчерта, че Локомотив има задължения за над 5 млн. лв., а собственикът не прави нищо по въпроса.

„Той не е дал нито една стотинка за школата. Къде са тези спонсори, за които се пише напред-назад? Дайте да ги видим, защото наистина има хора, искащи да помагат на Локомотив, но не при този собственик”, каза още привърженикът и допълни:

„Ако той не си отиде доброволно, ще предприемем необходимите законови мерки това да се случи. Ще започне разследване срещу целия футболен клуб и срещу г-н Динев като частно лице, представящо се за собственик без реално да е такъв.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки