Германия помете Португалия с хеттрик на Томас Мюлер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Немската машина отпразнува своя мач №100 на световни финали с разгромно 4:0 над Кристиано Роналдо и компания

Германия помете Португалия с хеттрик на Томас Мюлер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Германия започна по най-убедителния начин своето участие на Мондиал 2014 в Бразилия и разби с 4:0 Португалия в голямото европейско дерби на старта на Група G.

Голямата звезда на португалците Кристиано Роналдо излезе като капитан, но беше засенчен от Томас Мюлер, който вкара първия хеттрик на 20-ото световно първенство и поведе в листата на голмайсторите. Така Мюлер започна по отличен начин защитата на „Златната обувка”, която спечели преди 4 години на Мондиала в ЮАР, където вкара 5 гола в 6 мача.

На „Арена Фонте Нова” в Салвадор Бундестимът стана първият отбор със 100 мача на световни финали и отпразнува това постижение с три гола още до почивката. Томас Мюлер реализира от дузпа, а Матс Хумелс покачи с глава след корнер преди Мюлер да вкара втория си гол в края на първата част. Нервите на Пепе не издържаха и той остави „мореплавателите” с човек по-малко още в 37-ата минута, когато получи директен червен картон за удар с глава в лицето на Томас Мюлер при спряна игра. Това не спря нападателят на Байерн да оформи хеттрик след почивката, когато вратарят Руи Патрисио изби остро центриране на резервата Шюрле точно в краката му.

Португалците влязоха в мача обнадеждени от присъствието в състава на иначе невъзстановения напълно Кристиано Роналдо сред титулярите. От другата страна Мюлер водеше атаката на Германия, а борещият се за голов рекорд Мирослав Клозе остана на пейката. Канцлерът Ангела Меркел изгледа на живо двубоя редом до президента на ФИФА Сеп Блатер.



От първата минута двата отбора се втурнаха в атака. Велосо открадна от Лам, но Нойер парира удара на Роналдо от малък ъгъл вляво. Веднага пред другата врата стражът Руи Патрисио изчисти кошмарно и Сами Кедира имаше шанс да стреля към празната врата, но прати малко покрай нея с едно докосване.

Само две минути по-късно Марио Гьотце хитро се измъкна покрай Жоао Перейра, който го задържа с ръка в наказателното поле и сръбският рефер Милорад Мажич даде дузпа, гарнирана с жълт картон за десния бек.

Томас Мюлер насочи перфектно към долния ляв ъгъл и откри резултата в 50-ия си мач за Германия.

Луиш Нани направи хубав рейд отдясно и заходи към центъра, но силният му шут по диагонала мина малко над напречната греда. Централният нападател Уго Алмейда се контузи и бе заменен от Едер.

Германската машина удвои аванса в 32-ата минута, след като Матс Хумелс се извиси над двама съперници и с глава простреля Патрисио при центриране на Кроос от корнер.

Съдиите пропуснаха да маркират засада на Коентрао при пас на Моутиньо, но сам срещу Нойер левият бек на Реал Мадрид избра да подава на съотборника си Кристиано Роналдо и пропиля отлично положение.

Нервите взеха връх в португалския лагер и обичайният заподозрян Пепе първи „изгърмя”. Тома Мюлер малко преигра и се строполи на земята, претендирайки че е ударен с ръка от Пепе. Това ядоса защитникът, който се наведе и удари главичка на съперника си и вече не остави избор на съдията, който го изгони с директен червен картон в 37-ата минута. Така Пепе пропуска следващите три мача на португалците на турнира.

За капак в добавеното време на първата част Бруно Алвеш изчисти много лошо ниско центриране и Томас Мюлер веднага се възползва, за да направи 3:0 след лоша намеса с крак на Руи Патрисио.

Германия малко свали оборотите след почивката, но Йозил изскочи зад защитата само за да да бие право във вратаря, а Мюлер с глава прати добавката в аут.

Йоги Льов включи Шюрле в предни позиции, а лошите новини за португалците нямаха край и Фабио Коентрао получи тежка контузия след разтежение и беше изнесен на носилка.



Шюрле се включи добре и 12 минути преди края проби отдясно и центрира ниско, Патрисио изби лошо право на крака на Томас Мюлер, за който остана лесна задача да прати зад голлинията от няколко метра – 4:0 и хеттрик за Мюлер.

Кристиано Роналдо имаше един последен шанс да вкара почетен гол, но Нойер изби бомбения му изстрел от пряк свободен удар.

Тази вечер от 01:00 часа ще се играе и втория мач от група G между Гана и САЩ.

Нагелсман няма да пази играчи заради картони срещу Швейцария

Той ще търси само и единствено победа

Бенфика хвърли око на германски национал

Робин Гозенс може да смени Унион с лисабонския колос

Лайпциг преотстъпи стража Яник Блазвих на Залцбург

Сделката е финализирана

Дортмунд прати новия си треньор да учи в Уелс

Той трябва да получи лиценз

Германия тренира в оптимален състав преди мача срещу Швейцария

Няма проблеми в Бундестима

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Изненада: Дортмунд остана без треньор

Терзич напусна, обясни се в любов

Борусия (Дортмунд) няма да бърза да решава бъдещето на Терзич

Отборът ще вземе решение за него през есента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки