1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. САЩ взе реванш от Гана след петия най-бърз гол на световни първенства (ВИДЕО+СНИМКИ)

САЩ взе реванш от Гана след петия най-бърз гол на световни първенства (ВИДЕО+СНИМКИ)

След две поредни загуби, янките най-после надвиха „черните звезди” – 2:1

САЩ взе реванш от Гана след петия най-бърз гол на световни първенства (ВИДЕО+СНИМКИ)

САЩ най-после успя да победи Гана на Световно първенство.

След като загубиха от опонента на предните два мондиала, този път янките надиграха „черните звезди” с 2:1 в първия си мач от Група “G”, в която са още съставите на Германия и Португалия.

Резултатът на стадион "Естадио Дас Дунас" в Навал бе открит още в 29-ата секунда, когато Клинт Демпси се разписа след отличен самостоятелен рейд и така отбеляза петия най-бърз гол на световни финали.




Срещата продължи динамично, а в 18-ата Джоузи Алтидор имаше възможност да вкара втория гол за американците. Ударът му обаче бе блокиран. Три минути по-късно нападателят получи схващане при атака отляво и беше заменен принудително от Арон Йохансон.



В 32-ата минута Асамоа Гиан отправи силен шут от разстояние, ала Тим Хауърд спаси. Преди почивката Демпси бе ритнат в лицето при единоборство и трябваше да получи лекарска помощ, защото носът му кървеше, но се върна на терена.




Така янките се оттеглиха с минимален аванс на почивката, а след нея ганайците излязоха много мотивирани. Те поеха инициативата и започнаха да създават опасности пред Хауърд, но вратарят на Евертън на няколко пъти показа класата си.

В 59-ата минута в игра се появи Кевин-Принс Боатенг, а малко след това и Микаел Есиен.

Усилията на Гана дадоха резултат 8 минути преди края, когато се стигна до изравняване. Това стана след красива атака от ляво. Гиан получи в наказателното поле и с пета подаде към Андре Аю, който отблизо не остави шанс на Хауърд.



Американците обаче не позволиха радостта на африканците да трае дълго и отговориха мигновено. Четири минити преди да изтекат редовните 90 появилият се като резерва Брукс отбеляза с глава след ъглов удар и така донесе трите точки на своите.




С тях САЩ излезе на втора позиция в групата заради по-лошата си голова разлика от лидера Германия, надвил в понеделник Португалия с категоричното 4:0.

Следващата среща на възпитаниците на Юрген Клинсман е именно срещу Португалия. Мачът ще се играе на 23 юни 2014 от 01:00 часа на ст. "Арена Амазония" в гр. Манаус.