Капело избра кой да бъде капитан на Русия

Той смята, че Сборная е готова за старта на битките в група Н

Капело избра кой да бъде капитан на Русия

Голът-фантом на Франк Лампард на Световното първенство през 2010-а година в Южна Африка не носи добри спомени на Фабио Капело , който сега води Русия на Мондиала. Преди четири години именитият италианец беше начело на англичаните, които бяха ощетени от лошата видимост на рефера. Те отстъпваха с 1:2 на Германия, а в крайна сметка загубиха с 1:4. Според Капело, въвеждането на технологията на голлинията е позитивно влияние върху играта и всички са се убедили в това в Бразилия.

Италианецът каза още, че ако е имало такава компютърна система, попадението на Лампард- топката удари горната греда от вътрешната страна, тупка зад линията и излезе, щяло да бъде зачетено и да промени хода на мача. В неделя Франция стана първият отбор на Световното първенство, който видя ползата от въвеждането на компютрите в самата игра с зачитането на втория гол срещу Хондурас. "Както и вие видяхте в неделя, експертите би трябвало да знаят, че има огромна разлика с това нововъведение. Но аз и английският национален отбор платихме цената тогава, коментира още Капело. Сега той води руснаците на Мондиала, а също така договорът му е разчетен до 2018-а година, когато е следващото Световно първенство, вече в Русия .

Той смята, че Сборная е готова за старта на битките в група Н, а тази нощ той стартира с мач срещу амбициозния състав на Република Корея на стадион Пантанал Арена в Куяба. "Убеден съм, че сме работили добре и всеки е в оптималната си физическа форма за първия мач, каза италианецът и добави, че всички са се адаптирали към температурите в Куяба.

Футболистите му да играят с интелект и лична отговорност, иска още той. Двата отбора вече се срещнаха през ноември 2013-а година в контрола в Дубай, в която руснаците победиха Корея с 2:1. "Мисля, че сме достатъчно добре информирани за всичко, което се случва в корейския отбор. И най-важното- ние сме играли срещу тях след момента на класирането и на двата отбора. Не е важно, че не знам имената им и кой играч на кое име. Аз съм напълно наясно с характеристиките им и ние сме се подготвили за това. Капело обяви защитникът Васили Березуцки за капитан на отбора, като другата опция беше Игор Денисов.

"Игор е лидер на терена, а освен това говори английски, което е много важно за комуникацията със съдиите, каза Капело. Аржентинецът Нестор Питана ще бъде главен съдия на мача с Република Корея тази вечер. "Важно е за Русия да играе на Световни финали след 12 години прекъсване, защото така се докосваме до най-високото ниво. Така ще бъдем още по-добре подготвени за Евро 2016 и най-важното- за домакинското Световно през 2018-а, коментира още италианският селекционер, който навършва 68 години на 18-и юни. 

Интер и ПСЖ с най-много футболисти на елиминациите на Евро 2024

Вижте подробности

Браво пренаписа историята на Копа Америка

Вижте с какво точно

Дешан обясни защо не е пуснал Мбапе срещу Нидерландия

Звездата на "петлите" не се появи на терена

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

Официално: Бешикташ привлече Габриел Паулиста от Атлетико (Мадрид)

Той пристига като свободен агент

Роберто Мартинес: Няма друг играч като Кристиано в света

Селекционерът на Португалия се скъса да хвали звездата на тима

Еди Йорданеску обяви състава на Румъния за Евро 2024

Селекционерът на комшиите каза на кои футболисти се е спрял

Дешан ще се размине с уволнение дори и при провал на Евро 2024

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки