1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Тодор Янчев спря с футбола

Тодор Янчев спря с футбола

Иконата на "червените" ще остане само като асистент в щаба на Стойчо Младенов

Тодор Янчев спря с футбола

Тодор Янчев вече не е футболист на ЦСКА. Спе­челилият всичко в бъл­гарския футбол играч ще остане само като аси­стент в щаба на Стойчо Младенов. Въпреки че на първия лагер-сбор Янчев беше обявен за играещ треньор, в Боровец е взе­то решение да се концен­трира изцяло върху ново­то си поприще, пише в. „Труд”.

На 38 години Янчев е три пъти шампион на България с ЦСКА, спече­ли националната купа и суперкупата на Бълга­рия. Рекордьор е по учас­тия в европейските тур­нири с екипа на „червени­те". За феновете на ЦСКА Янчев се превърна в иконата на „Българска ар­мия" за XXI век заради предаността си към клу­ба, за който е изиграл близо 400 мача.

Халфовата линия на „червените" обаче е на път съвсем да се отслаби. До дни се очаква про­дажба на национала Ивайло Чочев в чужбина. Ръководството на клуба се надява да вземе близо милион евро за универ­салния полузащитник, с които да бъдат решени належащи финансови проблеми. А и да бъде направена селекция със значително по-евтини футболисти. Чочев и Ян­чев играха повечето ма­чове като титуляри в ми­налия сезон.

А сега единствен в сре­дата остана нигериецът с испански паспорт Стивън Сънди. Ако влязат свежи пари, ЦСКА ще може да „закърпи" надупчения ка­то швейцарско сирене от последните дни състав. Проблемът е, че дори сво­бодни агенти не са съглас­ни да идват в „червения" клуб за заплата от поря­дъка на 5000 евро. И така поставените от ръковод­ството цели - влизане в групите на Лига Европа и шампионска титла, стават все по-илюзорни.

От началото на подго­товката в ЦСКА дойдоха само Мартин Камбуров, Александър Тунчев и Маркиньос. Тръгнаха си Емил Гъргоров, Менди, Омар Косоко, Жереми Фо-Поре, Марсиньо, То­мас Черни и Мартин Пе­тров.