1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Александър Тодоров: Томов е готов да даде собствеността

Александър Тодоров: Томов е готов да даде собствеността

"Откакто поехме властта от 'Ти­тан", двама души не спират да ра­ботят срещу ЦСКА", каза още изпълнителният директор на "червените"

Александър Тодоров: Томов е готов да даде собствеността

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров даде интервю, в което коментира под­робно обстановката в клуба. Той разкри, че ръководството е готово да се оттегли при определени ус­ловия, пише в.”Тема Спорт”.

"Ако има някой по-добър от нас - нека заповяда. Веднага съм го­тов да му предоставя поста си. Ние искаме единствено ЦСКА да го има и затова го спасихме мина­лото лято. В сравнение с тогава финансовото състояние е много по-добро. Изчистихме заплатите на футболистите благодарение на акционерите, а не само на госпо­дин Манджуков. И това не е еди­ничен акт от тяхна страна. Предс­тои ни ново плащане и ситуацията е много сложна. Погасяваме и задълженията, касаещи монито­ринга, наложен ни от УЕФА. Не ис­кам да се ангажирам с конкретни цифри", каза Тодоров.

"Откакто поехме властта от 'Ти­тан", двама души не спират да ра­ботят срещу ЦСКА. Постоянно си­пят помия и правят интриги. Тези хора са представлявали клуба и са загубили дела за милиони. Ня­ма да им казвам имената. Те са в основата на бягството на Гъргоров и Менди. Всичко бе страшно подмолно и некоректно. От една страна е по-добре, че ни напусна­ха в този момент, а не по време на сезона. Няма да има още избя­гали. Говорих със старши треньо­ра Стойчо Младенов и мисля, че ситуацията се поуспокои", добави изпълнителният директор.

"Ще сезираме ФИФА по случая с Джаксън Менди. Навсякъде по света има забавяния. Представяте ли си какво щеше да стане, ако всеки футболист разтрогваше до­говора си и подписваше с друг клуб, когато има забавяне от един ден!? Не е етично и от страна на конкурентите ни да му мътят гла­вата и да преговарят с него зад гърба ни", каза още Тодоров.

"Сътресенията в отбора и пос­тоянните клевети срещу нас нав­редиха и на преговорите с двама потенциални инвеститори. Неща­та не са пропаднали окончателно, но в подобна ситуация разговори­те стават още по-тежки. Господин Томов е готов да предостави собствеността на всеки, който де­монстрира сериозни намерения. Няма да е проблем да се споразу­меем за условията. Пред медиите желаещите да вземат ЦСКА са много, но реално никой не е изя­вил желание. Имаме известни разминавания с "ЦСКА Завинаги" относно обезпечаването на ин­вестициите им с акции. От сдруже­нието настояват да им бъдат пре­доставени ценни книжа, но и да получават наема от игрищата. Ня­ма как да стане", допълни Алек­сандър Тодоров.