1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Котев: Псевдоцесекари се стремят бавно да убият клуба

Котев: Псевдоцесекари се стремят бавно да убият клуба

"Като всеки клуб в България имаме финансови затруднения, правим и невъзможното, за да се справим", каза още Иво Котев

Котев: Псевдоцесекари се стремят бавно да убият клуба

Членът на УС на ЦСКА Иво Ко­тев коментира напускането на Емил Гъргоров и Джаксън Менди, като заяви, че през последните няколко дни клубът е бил подло­жен на атаки, целящи унищоже­нието му, пише в. "Тема Спорт".

"Не е коректно да се работи зад гърба на друг клуб тогава, ко­гато играчите са на лагер. Не е нормално да се преговаря зад гърба на ЦСКА. Не е колегиално дадени отбори да крадат футбо­листите на съперника. Не мога да коментирам действията на дру­гите, но не е колегиално да си правят селекцията с наши футбо­листи. Нямаше как да разберем, че Литекс искат да вземат Мен­ди. Не можем да го подслушва­ме", каза Котев във връзка с на­пускането на французина.

"Точно когато идва времето за лиценза, едни и същи хора, които искаха да ликвидират ЦСКА пре­ди година, отново се намесват и правят всичко възможно клубът да бъде затруднен. На Иван Ива­нов вече всичко е изчистено. За­варили сме колосални плащания от предишното ръководство. А се­га разни псевдоцесекари ни спъ­ват и хвърлят помия - върху ръ­ководството и отбора. За всички нас в клуба това е целенасочена атака, много добре обмислена и планирана", допълни още членът на УС.

"Само за ЦСКА се тръби, че има забавяния при плащанията. Да, има, не мога да го отрека. Но като всеки клуб в България имаме финансови затруднения. Правим и невъзможното, за да се справим. А насреща целенасочени, незаслужени атаки срещу нас. И те сигурно ще продължат. Къде бяха всички, когато бяхме пред изваждане от А група? Сега понеже наближават лицензирането и мониторингът от УЕФА, атаките се засилват. В нашата обрулена държава точно хора, които се пишат за цесекари, убиват клуба бавно и постепенно”, гневен бе Котев.

"ЦСКА не само ще има лиценз, а и неща­та ще бъдат далеч по-добре. За една година извадихме много не­ща от блатото, но не може да се оправи всичко. Всеки ден се борим със зъби и нок­ти", каза още Иво Котев.