1. Novsport
  2. - Англия
  3. Любопитни факти преди Уругвай – Англия (22:00 ч)

Любопитни факти преди Уругвай – Англия (22:00 ч)

И двата отбора бяха победени в първия кръг и още един провал вероятно ще им струва отпадане

Любопитни факти преди Уругвай – Англия (22:00 ч)
19 юни, 22:00 ч
Уругвай – Англия
Група „D”
Сао Пауло, „Арена де Сао Пауло”
 
И двата отбора бяха победени в първия кръг и още един провал вероятно ще им струва отпадане. И ако британците бяха достойни съперници при загубата от Италия с 1:2, то полуфиналистите от последното световно Уругвай претърпяха фиаско срещу сочения за аутсайдер в групата преди мондиала тим на Коста Рика (1:3).
 
Това е 11-ата среща между Англия и Уругвай, като южноамериканците имат предимство в баланса с четири победи срещу три загуби в предишните 10 мача.
 
Двата отбора се срещат за трети път на Световно първенство. Първо през 1954 г. като шампион Уругвай надделява с 4:2 на четвъртфиналите преди тимовете да завършат 0:0 през 1966 г.
 
Англия спечели последния мач с 2:1 на 1 март 2006 г. в Ливърпул, когато Омар Поусо дава преднина на гостите преди домакините да обърнат в последните 15 минути чрез Питър Крауч и Джо Коул, който реализира в добавеното време.
 
Рой Ходжсън се завърна на Световно първенство 20 години по-късно. Той води Швейцария през 1994 г. в САЩ. Неговият съперник днес Оскар Вашингтон Табарес направи подобно завръщане в Южна Африка през 2010 г., 20 години след първите си финали начело на Уругвай през 1990 г. Въпреки това, рекордът се държи от бразилския тактик Марио Загало (1970-1994), който чака цели 28 години между своите успешни участия като треньор на Световно първенство.   
 
Основната въпросителна в навечерието на мача е участието на нападателя на „Ла Селесте” Луис Суарес, който пропусна мача с Коста Рика. Уругвайският национален отбор ще играе без половината си титулярна защита. Селекционерът Оскар Табарес няма да може да разчита на страдащия от травма в коляното Диего Лугано, както и на получилия червен картон Алваро Перейра. "Контузиите и наказанията няма да променят стила ни на игра. Не знаем кога Лугано ще се появи в игра, защото възстановяването му протича ден за ден. Тоест, състоянието му се подобрява, но не достатъчно за мача срещу Англия", каза Табарес преди двубоя срещу момчетата на Рой Ходжсън. Очаква се в отсъствието на Лугано ролята на централен бранител да заеме Себастиан Коатес от Ливърпул.
 
Главен съдия ще бъде испанецът Карлос Веласко Карбальо.

    

Разследват ухапване на футболист в Англия (ВИДЕО)

ФА погна Милутин Осмаич

Двама от Арсенал с уникален антирекорд

След 2:2 срещу Сити на "Итихад"

Пеп: Арсенал се защитаваше много добре

Мениджърът на Сити разбира защо противникът е бавил времето

Брайтън и Нотингам завъртяха зрелищно реми помежду си (ВИДЕО)

Двата тима си вкараха по два гола и не се победиха

ЕКШЪН! Сити спаси точката срещу 10 от Арсенал в последния миг (ВИДЕО)

"Топчиите" рухнаха в защита в заключителните секунди на мача

ПСЖ впери поглед в звездата на Нюкасъл

Александър Исак е желан от "свраките"

Агентите на звездите на Манчестър Сити се обърнаха към клуба

Отборът е пред сериозен риск да бъде изхвърлен от Висшата лига

ОБЗОР: Ливърпул с класика до почивката, Тотнъм и Вила с обрати до 3:1 (ВИДЕО)

Луис Диас блесна с 2 бързи гола, резултати и класиране във Висшата лига

Гуардиола преди Арсенал: Сега не е важно

Де Бройне виси за дербито