1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. Чилийски фенове нахлуха в пресцентъра на "Маракана" (ВИДЕО)

Чилийски фенове нахлуха в пресцентъра на "Маракана" (ВИДЕО)

Поне 85 чилийски фенове бяха арестувани, след като нахлуха в пресцентъра на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро час преди началото на мача от Мондиал 2014 между Чили и Испания.

Чилийски фенове нахлуха в пресцентъра на "Маракана" (ВИДЕО)
Поне 85 чилийски фенове бяха арестувани, след като нахлуха в пресцентъра на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро час преди началото на мача от Мондиал 2014 между Чили и Испания. Около 100 привържениците преодолели охраната на медийния център и изненадали репортерите. Феновете са били без билети, а в резултат на безпорядъците в пресцентъра има преобърнати и изпочупени мебели. "Къде е входът", крещяли те на представителите на медиите.
 
Охранителите на стадион "Маракана" задържаха чилийските нарушители и бързо въдвориха ред. Бразилските медии съобщават за петима леко ранени. Организаторите на Мондиала осъдиха инцидента и заявиха, че ще бъдат взети съответните мерки. 
 

В неделя 30 аржентинци бяха задържани, след като се опитаха да влязат на мача срещу Босна и Херцеговина без билети. "Сигурността е приоритет номер едно за нас", каза говорителят на организационния комитет Сент-Клер Милеси.