1. Novsport
  2. - Италия
  3. Любопитни факти преди Италия - Коста Рика (19:00)

Любопитни факти преди Италия - Коста Рика (19:00)

Двата отбора се срещат за първи път на световни финали, Италия няма загуба срещу отбори от зона КОНКАКАФ

Любопитни факти преди Италия - Коста Рика (19:00)
20 юни, 19:00 ч
Италия – Коста Рика
Група D
„Арена Пернамбуко”, Ресифе


Това е първи сблъсък между Италия и Коста Рика на световни финали. И двата отбора спечелиха първите си срещи в групата. Докато Италия винаги може да надвие когото и да било, то успехът на костариканците срещу Уругвай с 3:1 на старта бе приет като сензация, особено след като „урусите” първи бяха повели в мача и водеха на почивката. За Коста Рика това бе рекорд и първи мач на Мондиал, в който „Лос тикос” вкарват повече от два гола.

„Адзурите” се надяват титулярният страж Джанлуиджи Буфон да може да пази в Ресифе, след като пропусна победата с 2:1 над Англия поради травма.

Единственият мач досега между тези два отбора е преди 20 години в контрола преди САЩ ‘94. Тогава мачът се игра в Ню Хейвън, САЩ, а „Скуадрата” спечели с 1:0.

Италия никога не е губила на световни финали срещу отбори от зона КОНКАКАФ и има 4 победи, следвани от 3 последователни ремита на последните големи форуми (1:1 срещу Мексико през 1994 и 2002 г. и още веднъж 1:1 срещу САЩ през 2006-а).

Точно преди 20 години на тази дата Коста Рика за първи и единствен път досега стигна до осминафиналите на Мондиал след успех с 2:1 над Швеция.