1. Novsport
  2. Фен Зона
  3. Поставят 2100 седалки в сектор "Г"

Поставят 2100 седалки в сектор "Г"

Ремонтът ще отнеме между 25 и 35 дни и се очаква секторът да е готов за първия домакински мач от първенството

Поставят 2100 седалки в сектор "Г"

Ремонтът на сектор Г ще започне най-късно във вторник, заяви пред Тема Спорт" управителят на стадион "Българска армия" Бойко Ноев. В момента се чака единствено формално разрешение от принципала на базата - Министерството на спорта. Веднага след като то бъде получено, ремонтните дейности ще стартират.

Последното и окончателно решение е секторът да бъде разделен на 6 блока. В 3 от тях все пак ще бъдат поставени седалки, което означава, че трибуната няма да е изцяло за правостоящи, каквито бяха първоначалните намерения. Седящите места ще са около 2100. Те ще са разположени 6 блокове 1 и 2 (откъм сектор А) и блок 6 (откъм В).

В средата на трибуната пък ще има 2300 места за прави привърженици. Трибуната ще се изгради по този модел по настояване на фенорганизацията "Офанзива".

Ремонтът ще отнеме между 25 и 35 дни и се очаква секторът да е готов за първия домакински мач от първенството, който ще е чак в 4-ия кръг срещу Хасково. Преди това ЦСКА приема Левски на националния стадион. Стойността на ремонта пък най-вероятно няма да надхвърли 200 хиляди лева. По своя инициатива от "Офанзива" ще се заемат с изрисуването на седалките.

От "Армията" изказаха специални благодарности на члена на УС Ивайло Манджуков и Георги Барзов, които са работили по документацията за сектор Г. Проектът е изготвен напълно безвъзмездно от фирмата на Барзов.