Хондурас намери заместник на Паласиос за мача с Еквадор

Сегашният селекционер на Еквадор преди водеше Хондурас

Хондурас намери заместник на Паласиос за мача с Еквадор

Хорхе Карлос ще замени наказания Уилсън Паласиос в състава на Хондурас за мача от втория кръг в група "Е" на Мондиал 2014 срещу Еквадор тази нощ. Това реши селекционерът на тима Луис Фернандо Суарес. Паласиос е наказан за една среща, след като получи червен картон при загубата от Франция с 0:3 преди четири дни.

"Голяма отговорност е да заменя футболист от класата на Паласиос", коментира Карлос, който през миналия сезон игра за шотландския Хибърниън. "Спокойни сме и ще се наслаждаваме на мача. Очакваме го не нетърпение и любопитство и заради треньорите на двата отбора. Надявам се да покажем нашата игра, да бъдем концентрирани и в крайна сметка да стигнем до победата", допълни той. 

По ирония на съдбата Луис Фернандо Суарес беше последният наставник на Еквадор, а настоящия старши треньор на тима Рейналдо Руеда водеше Хондурас по време на квалификациите за Мондиал 2010. И двамата са колумбийци. Суарес също заяви, че е спокоен преди сблъсъка, като добави, че не се е чувал от доста време със сънародника си Руеда, под чието ръководство Еквадор стартира участието си на Световната купа с поражение с 1:2 от Швейцария. Хондурас пък няма победа и отбелязан гол от Мондиал 1982. 

"Би било много лесно да кажа на момчетата, че след 32 години без победи и един гол е достатъчен да влезем в историята. Но не мисля, че това е идеята. Този отбор може да постигне повече. Тези момчета имат желание и амбиция", каза Суарес. В Куритиба все още очакват първо попадение в надпреварата, след като първата среща на стадион "Байшада" между Нигерия и Иран завърши 0:0. "Очаквам да се получи добър мач. Този шампионат е по-различен. Преди имаше 16 екзотични отбора и Световното първенство започваше реално на осминафиналите. Сега това не е така. Всеки един тим трябва да се бори от самото начало", смята Суарес. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки