1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Мастер ще играе в "Б" група

Мастер ще играе в "Б" група

Бургазлии приеха поканата от БФС, обмислят да домакинстват на стадиона в Българово

Мастер ще играе в "Б" група

Бургаският Мастер (създаден през 2009 година) ще играе през новия сезон в "Б" група, след като вчера от БФС отправиха покана и президентът Мартин Бошнаков я прие.

"Червено-белите" от морския град завършиха на 2-о място в Югоизточната "В" група, съвсем близо след Созопол, като двата отбора единствени демонстрираха постоянство от началото до края. Днес по обяд от Мастер (Бургас) започнаха да попълват изпратените им документи за професионален лиценз и в следващите 3-4 работни дни лицензът може да бъде факт. Единственият проблем е с намирането на стадион, но по този въпрос ръководството стартира ремонт на Стадиона в Българово.

"Няма да завишаваме драстично бюджета и не виждам това като основен проблем. На вярвам на някакви басни, че трябва едва ли не да се изсипят купища пари за нормалното съществуване в Б група. Нашият пример е Хасково, който през миналата година с около 400 хиляди лева дори влезе в А група. Нашите цели на този етап не са такива, но смятам, че без проблеми ще играем в първенството. От гледна точка на нивото на футбола, нашата Югоизточна "В" група е била винаги като Б група", коментира за БТА собственикът на Мастер Мартин Бошнаков.

Треньорът Ангел Стойков вече започна работа по селекцията и подготовката, както и по попълване на щаба си. При това положение никакво обединение между Мастер и Нефтохимик, или пък финансиране от страна на компанията Мастерхаус, няма да се състои, каза още Бошнаков. Мастер ще участва като независим клуб в единната втора дивизия.

Бенковски (Бяла) няма да играе в "Б" група поради финансови проблеми, а до дни съдбата си ще научат Любимец, Пирин (Гоце Делчев) и Нефтохимик, които висят с лицензите. Шансовете и трите отбора да получат такъв са малки.

Късна драма на "Бончук"

Бивш нападател на Левски спаси Марек

Официално: Обявиха съдиите за кръга във Втора лига

Вижте всички наряди

ОБЗОР: Пирин дръпна на върха във Втора лига

Дубълът на ЦСКА върти реми с Янтра пред Томаш, резултати и класиране

Добруджа надви с лекота Славата на "Дружба", Арангелов започна с победа начело на Ловеч

Спортист и Беласица завъртяха реми в Своге

Ще ликува ли дубълът на Ботев в Ловеч

Мачът от Втора лига е днес от 17,00 часа

Етър разпиля Дунав насред Русе

„Болярите“ биха с 4:1, вижте резултати, програма и класиране във Втора лига

ОБЗОР: Дубълът на ЦСКА 1948 удари Марек

Равенства в останалите 2 срещите от Втора лига, резултати и класиране

Монтана с първа загуба във Втора лига

Спартак (Плевен) спечели с 2:1 първия мач от X кръг

Сериозен интерес от елита към един от асовете на Добруджа

Лукас Кардосо е привлякъл интереса на някои елитни тимове

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал