Еквадор с ценна победа с 2:1 над Хондурас (СНИМКИ+ВИДЕО)

В играч на мача се превърна Енер Валенсия с две попадения

Еквадор с ценна победа с 2:1 над Хондурас (СНИМКИ+ВИДЕО)

Енер Валенсия отбеляза  двата гола за Еквадор при победата на тима над Хондурас с 2:1.

Карло Костли изведе Хондурас в 31-ата минута, но три минути по-късно Валенсия изравни резултата. В 65-ата минута Валенсия заслужи признанието за играч на мача отбелязвайки второ попадение, което донесе победата на Еквадор.

Победата на Еквадор го изкачи на втора позиция в група „Е”. Първи в групата е отборът на Франция с пълен актив от шест точки. Французите вече осигуриха мястото си на осминафиналите и последният мач е по-скоро протоколен за тима на Дидие Дешан.  Швейцария е на трето място с три точки, но по-лоша голова разлика от Еквадор. Хондурас е на последното място в групата без точка в актива си, но все още с теоретични шансове за класиране.

Първата по-сериозна възможност в срещата се откри пред състава на Еквадор в 20-ата минута. Дълъг пас на Фриксон Еразо намери Валенсия в наказателното поле, но изстрелът на нападателят не намери очертанията на вратата.

В 31-ата минута далечно подаване на Браян Беклес намери Костли и след неубедителна игра на еквадорския защитник Хорхе Гуагуа,  нападателят на символичните домакини изпрати с мощен шут топката във вратата на Александър Домингес – 1:0 за Хондурас.



Само три минути по-късно Еквадор стигна до изравняване след гол на Валенсия. Атака на еквадорския тим по десния фланг завърши с удар, който бе отклонен и топката се насочи към аут линията, но Валенсия се оказа достатъчно бърз и добре пласиран и успя да засече навреме коженото кълбо, пращайки го в мрежата на Хондурас.



В края на полувремето Костли отправи пас с глава към Джери Бенгстън, който успя да отбележи, но попадението му не бе зачетено заради отсъдено нарушение.

Беклес изпробва  рефлексите на вратаря на Хондурас Домингес в началото на втората част с далечен удар, но стражът показа класа и опази вратата си от второ попадение.



Победният гол за Еквадор дойде в 65-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар. Айови центрира в наказателното поле, където Валенсия бе оставен непокрит и нападателят с точен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.



След победата Еквадор зае втората позиция в група „Е” с три точки. Толкова има и Швейцария, но европейският тим е с по-лоша голова разлика. Хондурас остава на дъното на таблицата с нула точки.

В последният кръг ще се реши кой отбор ще бъде вторият класирал се от групата за осминафиналите, след като Франция осигури участието си за следващата фаза след победа с 5:2 над Швейцария.
 

КЛАСИРАНЕ ГРУПА "Е"
Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Франция 2 2 0 0 6 6
2 Еквадор 2 1 0 1 0 3
3 Швейцария 2 1 0 1 -2 3
4 Хондурас 2 0 0 2 -4 0

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки