Сензациите в пресата: ЦСКА взима наследник на Снайдер и Ван дер Ваарт

"Банковата паника повлече А група" и още

Сензациите в пресата: ЦСКА взима наследник на Снайдер и Ван дер Ваарт

Сензациите в българските спортни издания от днес, 21 юни 2014 година:  

 

"Меридиан мач": ЦСКА взима наследник на Снайдер и Ван дер Ваарт

 

Суринамският ляв защитник Донован Слийнгард е попаднал в трансферните планове на ЦСКА, научи „Меридиан Мач". 27-годишният футболист е една от основните фигури във втородивизион-ния Спарта (Ротердам), но договорът му изтича и той е свободен да премине във всеки клуб, с който се разбере.


Роденият в Амстердам футболист е юноша на Аякс, но така и не записва мач за гранда. Той е избран за „Талант на бъдещето" през 2006 г. Тази престижна награда е печелена от играчи като Уесли Снайдер, Рафаел ван дер Ваарт, Кристиян Ериксен и Дейли Блинд. Кариерата му обаче не се развива като тази на гореизброените.


Само година по-късно Слийнгард дебютира в мъжкия футбол като играч на Грьонинген, където е отдаден под наем. Част е от Спарта от 2008 г., като до момента е изиграл над 150 мача за по-малкия тим от Ротердам. 

 

"Меридиан мач": Дилема за Мулдер - 7000 евро или Кипър

 

Холандският бранител на Левски Дъс-тли Мюлдер трябва да даде отговор на „сините" в понеделник дали ще остане на „Герена", научи „Меридиан Мач". Десният защитник продължава да се готви на облекчен режим с отбора на лагера в Правец, но все още не е сигурно дали ще започне сезона с отбора на Пепе Мурсия. 

 

Желанието на "сините" шефове е да задържат футболиста, но за целта той сериозно трябва да намали заплатата си. Той прибира по 13 000 евро на месец. 

 

Така последната оферта към „лалето" от страна на „сините" е в размер на 7000 евро на месец. Ако Мюлдер откаже, той ще си тръгне. Офертата е в сила до понеделник, когато той трябва да даде отговор. Предложение към десния бек има от кипърски отбори, който дава по-голяма заплата. 

 


 

"Меридиан мач": Младенов връща юноша от "Тича" 

 

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е набелязал подходящ заместник на Емил Гъргоров. Вариантите са два, а най-близо до "червените" е юношата на клуба Георги Божилов, твърди "Меридиан Мач". В момента той носи екипа на Черно море. "Моряците" не са склонни да го пуснат на "Българска армия" без пари и единственият вариант е отдаване под наем, тъй като "армейците" не разполагат със средства за селекция.

 

Другата опция е кипърски атакуващ халф, но неговото име се пази в тайна заради конкуренцията. За последно въпросният играч е бил във водещ клуб в Острова на Афродита, но сега е свободен агент.

 

Не е изключено в близките дни ЦСКА да изненада с нова трансферна бомба. Стойчо Младенов усилено опитва да убеди няколко играчи да дойдат на "Армията". Евентуалната продажба на някоя от звездите на "червените" със сигурност ще даде възможност да бъдат привлечени нови класни футболисти.



 

"Стандарт": Банковата паника повлече А група

 

Вчерашните събития около Корпоративна търговска банка докараха до треска привържениците на "Ботев" и "Берое". Несигурността във финансово естество в КТБ е основна тема във форумите на всички футболни фенове. Бултрасите в Пловдив и Стара Загора се чудят дали изобщо любимите им клубове ще успеят да оцелеят в напечената ситуация. Банката е собственост на благодетеля на "Ботев" Цветан Василев и грее на екипите на "канарчетата". Най-голямото притеснение за "бултрасите" е, че стадион "Христо Ботев" е съборен. В момента там текат усилени строителни дейности. Ако секне финансирането обаче, "Ботев" остава без свой дом. Изпълнителният директор на "Ботев" Тервел Златев опита да успокои хората: "Клубът функционира нормално. Всички служители са наработни-те си места и си вършат работата. Изрядни сме финансово към всичките си служители и футболисти".

 

В КТБ се намират сметките на "Берое". Не е ясно откъде отборът ще взима оборотни пари за заплати и текущи разходи в следващите два-три месеца.


Стресът обаче не подминава и останалите отбори. Причината - средствата от тв правата се осигуряват от ТВ7, която също се финансира от Цветан Василев. Тимовете в елита си разпределят пет милиона лева на година. За повечето клубове парите от тв права са от жизнено значение.


Разбера се, сътресения се очакват още в бас-кетболния шампион "Левски", волейболния "Габрово".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки