1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. Кейруш: Иран никога не е играл с отбор като Аржентина

Кейруш: Иран никога не е играл с отбор като Аржентина

За да стигнем до положителен резултат, нашите футболисти трябва да надскочат предела на възможностите си.

Кейруш: Иран никога не е играл с отбор като Аржентина

Националният селекционер на Иран Карлуш Кейрос заяви, че мачът между неговия отбор и Аржентина се чака с огромен интерес от феновете в азиатската страна. Той дори го нарече най-чаканият мач във футболната история на Иран.

"За да стигнем до положителен резултат, нашите футболисти трябва да надскочат предела на възможностите си. Мачът с Аржентина е най-чаканият в историята на Иран. До днес националния отбор на страната никога не е играл срещу такъв отбор като Аржентина, който събира в себе си най-големите звезди на световния футбол. Аржентина е реален претендент за Световната титла, а не просто търси победи във всеки мач.

"Трябва да бъдем дисциплинирани и концентрирани, но ще се постараем да извлечем максимума от мача, каза още португалският специалист, чийто тим завърши 0:0 с Нигерия на старта в група F.

Попитан дали звездите на противника, и по-специално Лео Меси, ще имат специална опека, Кейруш отвърна: "Как може да бъде опазен Меси!? И по-големи отбори от нас са имали проблеми. Както казах и преди първата среща, разчитаме основно на нашия дух и колективизъм, които ни донесоха точка с Нигерия.