Хасково започна контролите с 2:1 над дубъла на Берое

Двубоят се проведе в Стара Загора

Хасково започна контролите с 2:1 над дубъла на Берое
Новакът в „А” група Хасково победи 2:1 дублиращия отбор на Берое в първата си лятна контрола. Двубоят се проведе в Стара Загора. Двата отбора изиграха здрав двубой с многобройни единоборства и по-малко положения пред двете врати, съобщиха от пресслужбата на заралии.
 
В 12-ата минута на срещата Венцислав Иванов премина през трима бранители на гостите и завърши самостоятелния си рейд с удар от границата на наказателното поле, отразен от Николай Банков в ъглов удар.
 
Три минути след това Димитър Алексиев намери в големия пеналт непокрития Владислав Узунов, който от близка дистанция с премерен удар откри резултата.
 
Две минути по-късно бившият играч на „зелено-белите“ Емил Ангелов се възползва от грешка в отбраната на старозагорци и напредна диагонално няколко метра, за да навлезе в наказателното поле, откъдето стреля, но топката не намери целта, преминавайки над напречната греда.
 
В 37-ата минута беройци успяха да изравнят резултата. Николай Георгиев получи кълбото вдясно по атаката и веднага потърси Ивелин Илиев, който съобразително прати топката неспасяемо в далечния долен ъгъл на вратата за 1:1.
 
Три минути след това Николай Димитров от Хасково бе намерен в наказателното поле и при идентична с първия гол ситуация възстанови преднината на гостите.
 
В 42-ата минута Димитър Трайков пробва удар от далечна дистанция, който попадна директно в Николай Банков.
 
На почивката бившият състезател на Берое Емил Ангелов отстъпи мястото си на Мартин Райнов, който е продукт на школата на „зелено-белите“. В контролата взе участие новото попълнение на Хасково Петър Альошев, който идва от Ботев (Враца). Той централен защитник, играл е един сезон в Славия. Футболистът влезе през второто полувреме. Тогава дебют за Хасково направи и Галин Димов.
 
След точно час игра Димитър Трайков центрира от ъглов удар в големия пеналт, където Диян Динев засече кълбото с глава, пращайки го прекалено слабо и вратарят на Хасково се справи в ситуацията.
 
В 76-ата минута Александър Манолов пробва параболичен удар от далечна дистанция, преминал над целта.
 
До края на двубоя и двата отбора не успяха да създадат по-чисти положения и се разделиха при резултат 2:1 за Хасково, които другата седмица отново гостуват в Стара Загора, но за да се изправят срещу мъжкия състав на Берое.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки