Стойчо Стоев за Novsport.com: Футболистите са старателни, убеден съм, че ще надградим постигнатото

Определено сме набелязали качествени играчи, но времето ни притиска, призна наставникът на Лудогорец

Стойчо Стоев за Novsport.com: Футболистите са старателни, убеден съм, че ще надградим постигнатото
Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев даде интервю специално за човека на Novsport.com в Смолян минути преди жребия, който отреди неговият тим да срещне люксембургския Дюделанж във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.
 
- Г-н Стоев, как протича лагерът до момента и как ви се струват футболистите в първите дни след ваканцията?
- Лагерът протича нормално, условията са добри, самите футболисти са старателни в тренировките, вижда се, че това, което им бе зададено като програма в този преходен период, се е изпълнявало съвестно. Доволен съм от това, което виждам досега.
 
- Как се включиха новите попълнения в тренировъчния процес (визирам и Ангуло и новопривлечените юноши)?
- Ангуло е втори ден тук, така че е още рано да го коментирам, но сме го гледали дълго време и знаем, че може да ни помогне. Младите футболисти са старателни, но това е нормално, няма футболист, който да не е старателен. Определено се вижда, че са добри футболисти, и се надявам, че са с добро бъдеще, перспективни.
 
- Афиширахте амбиции за развитие на собствена ДЮШ. Може ли да разкажете как се развиват нещата и можем ли да очакваме скоро ваши собствени кадри да бъдат интегрирани в първия състав?
- Възможно е, въпреки че школата е твърде млада, едва на три години. Нормално е да има време, в което тези млади футболисти да се развият. Има качествени футболисти във всеки един набор, които след време могат да бъдат качествени попълнения за първия отбор и да помогнат за бъдещото развитие на Лудогорец.
 
- Колко още играчи се надявате да привлечете, на кои постове и кога очаквате да завърши селекционният процес при вас?
- Ние обичаме да казваме, че селекцията е отворен процес и е нормално това да е така. Може да привлечем, но може и да не успеем, футболистите, които искам, все пак времето ни притиска. Но определено сме набелязали качествени играчи.
 
- Има ли оферти за ключови футболисти от вашия тим и при какви условия бихте се разделили с тях? Възможно ли е при евентуален неуспех в квалификациите за ШЛ да трансферирате част от звездите си?
- Това зависи от президента, защото той определя при какви параметри бихме се разделили с даден футболист. В интерес на истината сме имали предложения за определени играчи, но след разговори със собственика преценихме, че ще се разделим с тях само при много сериозна оферта. А пък и нашата цел е да съумеем да се реализираме в по-силния европейски турнир.
 
Всичко е възможно. И при успех и при неуспех, във футбола, както и в живота , всичко е възможно. Надявам се да изглеждаме добре като отбор и съм убеден, че след това, което постигнахме, ще продължим да надграждаме и ще постигнем целите, които сме си поставили.
 
- В момента тече световно първенство. Какви са най-общите ви впечатления от мондиала?
- Това, което виждам, е, че няма слаби отбори. Видя се, че на хартия има много фаворити, но на терена такива няма. Доста отбори изненадаха т.нар. грандове в световния футбол. Доста от тях отпаднаха, някои успяха, къде с късмет, къде с по-добра игра да продължат, други са на кантар. Тенденцията е на този голям форум да няма слаб отбор, който да подцениш и определиш като аутсайдер.
 
- И последно, ако трябва да посочите един отбор като фаворит за световната титла, кой ще бъде той?

- Аз имам фаворит, макар че играта му не е такава, каквато трябва да бъде, и това е Аржентина. Иначе като качество на игра може би Франция е една от изненадите от европейските отбори, а Чили от южноамериканските. Това са двата отбора, които показват най-добри игри, но това не е гаранция, че ще станат световни шампиони. 


Интервю на Влади Николов от лагера на Лудогорец в Смолян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки