Бившият шеф на ЦСКА Иво Иванов: Не ни допуснаха да станем шампиони

Домусчиев се оттегли от клуба, защото искаше да си направи самостоятелен проект, каза той

Бившият шеф на ЦСКА Иво Иванов: Не ни допуснаха да станем шампиони

Бившия съсобственик на ЦСКА Иво Иванов разкри интересни подробности около ключови моменти по време на управлението на "Титан".


"Цената, на която "Титан" стана собственик на ЦСКА, е 11 300 000 евро. Това бяха задълженията на клуба. Имаше и 250 хиляди дълг към люксембургската фирма майка. Платихме ги и тях. Дълговете в крайна сметка се оказаха повече от обявеното, както е и сега. Може да излязат и още неща, не се знае. За нас загубата от ЦСКА е около 42 милиона лева. Аз лично не съм се занимавал с определянето на заплатите. Това го правеха треньорите и моят колега Димитър Борисов. Явно желанието на Димитър Борисов ЦСКА да стане шампион е било много голямо и затова са давани и такива заплати", заяви Иванов в предаването "Зона спорт".


На въпрос, защо все пак ЦСКА не стана шампион при управлението на "Титан", той отговори: "Заради злощастния мач в Мездра - това ни лиши от титлата. Всичко беше дирижирано. Трудно мога да кажа от кого, но имам съмнения, без доказателства обаче. Тиражираните твърдения, че сме продавали мачове, са абсолютна лъжа.


Кирил Домусчиев се оттегли от ръководството на ЦСКА, защото искаше да си направи самостоятелен проект. Имаше си амбицията.
Нормално е Стойчо Младе-нов да се оправдава с нас за изпуснатата титла през 2012 година, защото е най-лесно вината за една загуба да я прехвърлиш на друг.


Не е изненада и че Александър Томов ни напада. Какво да каже, като няма пари. По-добре да се оправдава с нас. Ние също сме го правили. Но това е само до първата година, после вече тези oправдания не вървят. Напоследък Томов взе да говори, че надграждат и така нататък. Лично на мен не ми харесва, че средната възраст на играчите в ЦСКА е колкото на отбор от ветерани. Сигурно са от полза, но къде е бъдещето?! И ние сме имали грешки по време на нашето управление. Иначе нямаше да се стигне до такъв край. Имахме грешна политика, а и не ни допуснаха да станем шампиони.


В момента клубът просто няма пари. Но 10 човека с възможности със сигурност ще променят лицето на ЦСКА", коментира Иво Иванов.

Славия победи Беласица с 1:0 в контрола

Победният гол за "белите" бе дело на Кристиан Балов в 67-ата минута

Дерменджиев: Швейцарците са най-близо като игра до Динамо Батуми

Наставникът на Лудогорец разкри, че отборът му ще играе контрола и в Разград

Станислав Генчев е притеснен, въпреки успеха над Септември (София)

"Има още много неща за изчистване", смята наставникът на Левски

Стипич: Очаквам нови играчи следващата седмица

"Няма как да не съм доволен", заяви треньорът на ЦСКА

ЦСКА надви Политехника Яш с 2:1 в Банско (ВИДЕО)

Алесандро Николов и Фаетон бяха голмайсторите за "армейците"

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА 1948 подписа с Алекс Божев

Юношеският национал направи дебюта си за тима в контролата със Струмска слава

Официално: Юноша на Локо (София) подписа първи професионален договор

Ерик Манолков парафира с тима

Бившият халф на Черноморец (Бургас) Сайду Дембеле преговаря с клубове от efbet Лига и Втора лига

Той може да играе на всяка позиция в халфовата линия

Официално: Хебър представи още две нови попълнения

Вижте и кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки