Еквадор напусна Мондиал 2014 след достойно равенство срещу Франция, "Петлите" срещат Нигерия на 1/8-финалите

Южноамериканците играха с човек по-малко почти цяло второ полувреме, след като Антонио Валенсия получи директен червен картон

Еквадор напусна Мондиал 2014 след достойно равенство срещу Франция, "Петлите" срещат Нигерия на 1/8-финалите
Франция и Еквадор завършиха наравно 0:0 в последния си мач от група "Е" на Мондиал 2014. Така "Петлите" завършиха като лидери в групата със седем точки, докато южноамериканците си тръгват от Бразилия. От групата напред продължава още отборът на Швейцария, който победи с 3:0 Хондурас в последния си двубой.

Отборът на Еквадор игра почти цяло второ полувреме с човек по-малко, след като Антонио Валенсия получи директен червен картон.

Дидие Дешан бе направил доста промени в състава си. Селекционерът на Франция остави някои от ключовите си играчи на пейката, като това се отрази видимо на играта на "Петлите".



Въпреки че някои от играчите на Франция за първи път усещаха атмосферата на Мондиал 2014, "Петлите" започнаха мача силно. Французите владееха топката и създадоха няколко опасни положения пред вратата на Домингес, но така и не успяха да стигнат до нещо по-опасно.

Най-чистото положение през първата част дойде в края на полувремето. Най-опасният играч за Еквадор Енер Валенсия стреля опасно към вратата на Франция, но Лорис с блестяща намеса спаси.

Минути след началото на втората част французите удариха греда. Саня се включи добре по дясното крило и центрира. Гризман бе намерил добра позиция на първа греда и засече топката, но стреля точно в Домингес, който имаше и късмет, че след това топката рикошира в гредата.



В 48-ата минута дойде и червеният картон за Антонио Валенсия. Крилото на Манчестър Юнайтед влезе доста грубо за една спорна топка, настъпи кълбото, след което бутоните му попаднаха върху крака на Дин. Главният съдия почти без да се замисля изгони директно еквадореца, като добрата новина беше, че нямаше по-тежки последствия за левия краен бранител на Франция.





До края на двубоя и двата отбора си разменяха бързи атаки. Играта се пренасяше от едното наказателно поле пред другото, като "Петлите" упражняваха по-масиран натиск, докато Еквадор разчиташе на бързите си контраатаки.

Тимът на Дидие Дешан създаде 20 положения пред вратата на Домингес, но сякаш ръцете на еквадорския вратар се бяха превърнали в магнити за топката. Почти всеки удар на от играч на Франция бе насочен в обсега на Домингес.



Най-чистата възможност за южноамериканците през втората част пък пропусна Ибара. Минути преди края на мача петицата на Еквадор навлезе мощно в наказателното поле и стреля с левия крак, но отново Лорис спаси.



КЛАСИРАНЕ:

СП 2014, Група E

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Франция 3 2 1 0 6 7
2 Швейцария 3 2 0 1 1 6
3 Еквадор 3 1 1 1 0 4
4 Хондурас 3 0 0 3 -7 0
 
В Сърбия: Искат оставката на Пикси, той – нов договор

Времето на Драган Стойкович изтича, твърдят в страната

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

Две български съдийски бригади на старта в Европа

Наши рефери ще ръководят мачове от първия кръг на квалификациите през юли

Съдии от Шотландия и Украйна за Ботев в Лига Европа

Вижте подробности

Съдии от Германия и Хърватия за Лудогорец в Европа

Ясни са нарядите за първия кръг на квалификациите за ШЛ

Челси с колосална оферта за нападател

Исак може да премине на "Стамфорд Бридж"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки