1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. Боатенг: Треньорът крещеше и ме обиждаше

Боатенг: Треньорът крещеше и ме обиждаше

"Сега си отивам у дома и желая на моите приятели от отбора всичко най-добро в мача с португалците"

Боатенг: Треньорът крещеше и ме обиждаше

Полузащитникът Кевин-Принс Боатенг, който по-рано днес бе отстранен от националния отбор на Гана, заяви, че в хода на конфликта с треньора Квеси Апиа той е бил оскърбяван от треньора.

Днес Апиа отстрани от отбора полузащитниците Кевин-Принс Боатенг и Съли Мунтари. Боатенг е санкциониран заради "вулгарен език" срещу треньора Апиа по време на тренировките в Масейо тази седмица. Мунтари пък е опитал физическа саморазправа с члена на треньорския щаб Моузес Арма по време на среща на 24 юни.

"След тренировката просто попитах треньора какво има против мен. В отговор той започна да крещи и да ме обижда. Аз осъзнавам ситуацията. Само не искам някой да вярва на това, че аз съм оскърбил треньора или че съм направил нещо подобно. Сега си отивам у дома и желая на моите приятели от отбора всичко най-добро в мача с португалците", заяви Боатенг.

Първоначлно футболистите са заплашиха с провал мача с Португалия, ако не им бъдат изплатени премиите за участието в световното първенство. След заплахата правителството на Гана изпрати на футболистите 3 милиона долара в брой.

След съобщението за изпратените пари отборът се отказа от идеята за бойкот. "Ние обичаме нашия народ и ще играем", каза полузащитникът Кристиан Атсу.