Португалия би Гана, но и двата отбора напуснаха Мондиала (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кристиано Роналдо вкара първия си гол на форума и направи куп пропуски, Гиан стана топреализатор на Африка

Португалия би Гана, но и двата отбора напуснаха Мондиала (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалия победи Гана с 2:1, но въпреки това и двата отбора отпаднаха от Мондиал 2014 след последния си мач от Група G.

Така европейският тим остана на трето място в потока заради по-лошата си голова разлика от тима на САЩ, който продължава напред заедно с лидера в потока Германия.

Срещата на стадион „Насионал” в столицата на Бразилия ще остане в историята с първия (оказал се и последен) гол на Кристиано Роналдо на форума, както и с факта, че Африка вече има нов топреализатор на световни футболни финали – Асамоа Гиан.



Още в петата минута именно Кристиано Роналдо проби по дясното крило и опита с прецизен удар от малък ъгъл да изненада вратаря на ганайците, ала топката срещна напречната греда.

Малко по-късно кавалерът на „Златната топка” получи шанс да опита късмета си от пряк-свободен удар, но шутът му от 20-ина метра бе спасен от стража на „черните звезди”.



В 19-ата минута пък Жоао Перейра сложи топката на главата на Роналдо, който обаче стреля в обсега на Дауда от границата на вратарското поле, а африканецът показа отличен рефлекс и инстинктивно отрази удара на португалеца.

Гана отвърна в ответната си атака, когато Асамоа Гиан се освободи в наказателното поле и стреля, ала Бето също демонстрира класата си.

В 31-ата минута Португалия поведе, след като Жоао Моутиньо си поигра с топката пред погледа на цялата ганайска защита, а после изведе Мигел Велосо по левия фланг. Крайният бранител центрира остро към пеналта, където Джон Бойе се опита да изчисти топката. Вместо това обаче тя се удари в коляното му, след което прехвърли вратаря, срещна горната и страничните греди и в крайна сметка спря в мрежата – 1:0.

При този резултат дойде и почивката, а след нея стана ясно, че лидерът в групата Германия открива резултата срещу САЩ. Това означаваше, че при успех на Гана или категоричен такъв на Португалия, всеки от съперниците има шанс да продължи напред.

Надежди на „черните звезди” даде Асамоа Гиан, който в 57-ата минута засече центриране от ляво и с глава възстанови статуквото - 1:1.



Така ганайският национал се превърна във водещ африкански реализатор на световни финали, разписвайки се за шести път на Мондиал.

В 61-ата минута Гана можеше да стигне до пълен обрат, ако ударът с глава на Уарис от близка дистанция бе в рамките на вратата.

Четвърт час по-късно Кристиано Роналдо поиска дузпа, но такава логично не последва, защото единоборството бе рамо в рамо, а в 80-ата минута именно той реализира дебюното си попадение на световните финали.

Това стана лсед центриране на Луиш Нани, което затрудни стража на Гана и той боксира топката право в краката на Роналдо, който с мощен шут не му остави никакви шансове – 2:1.

„Черните звезди” отговориха мигновено с далечен шут на резервата Мубарак Уакасо, а веднага след това Роналдо пропусна да вкара за втори път в срещата от изгодна позиция.



Малко преди края на срещата португалският вратар Бето бе заменен и след като реагира бурно, дори се разплака край терена, докато Кристиано Роналдо направи два последователни пропуска от удобни възможности.

Последните минути бяха силни за Португалия, но бяха крайно недостатъчни, за да могат възпитаниците на Пауло Бенто да се класират за 1/8-финалите и така те се превърнаха в поредния европейски отбор, който напуска Мондиал 2014.

КРАЙНИ КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "G" НА МОНДИАЛ 2014:
Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Германия 3 2 1 0 5 7
2 САЩ 3 1 1 1 0 4
3 Португалия 3 1 1 1 -3 4
4 Гана 3 0 1 2 -2 1

 

Суарес не получи повиквателна за контролите на Уругвай с Корея и Япония

Нападателят на Барселона Луис Суарес не получи повиквателна за приятелските мачове на националния отбор на Уругвай срещу Южна Корея и Япония, които са насрочени за септември.

Колумбийски адвокат даде ФИФА на съд

Юристът иска 1 млрд. евро компенсация

Хамес получи "Златната обувка" и заяви: Сбъднах една мечта

Новата звезда на Реал Мадрид вкара 6 гола в Бразилия

Гьотце за гола на финала: Не можеш да мислиш много

"Всичко става интуитивно", добави германският полузащитник

Бразилската прокуратура пусна под гаранция арестувания член на ФИФА

Той беше арестуван през юли, през последните дни на световните финали

Луис Густаво все още не е преодолял загубата от Германия

Животът трябва да продължи, но ще отнеме много дълго време, докато спра да мисля за това и ден дори

ФИФА наказа бившия селекционер на Гърция

Фернандо Сантос е аут за 8 мача

Почина президентът на аржентинската футболна асоциация Хулио Грондона

Грондона поема поста през далечната 1979 година

Тата Мартино наследява Сабея начело на Аржентина

Близките отношения на Мартино с Лео Меси го правят фаворит за нов селекционер на световния вицешампион

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки