Сензациите в пресата: ЦСКА чака поне 300 000 евро за М’Боли

Левски чака Гаджев в Правец днес, Цецо Генков къса с клуба до часове и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА чака поне 300 000 евро за М’Боли

Сензациите в пресата днес, понеделник, 30 юни 2014 година:

„Тема спорт”: ЦСКА чака поне 300 000 евро за М’Боли
Вратарят Райс М’Боли почти сигурно ще бъде продаден от ЦСКА след края на световното първенство в Бразилия. Стражът на Алжир впечатли със своите изяви в груповата фаза на мондиала, а пустинните лисици се класираха за осминафиналите, където ще срещнат Германия. Мачът е тази вечер. Ръководството на армейците очаква да получи поне 300 000 евро за М'Боли при негова продажба. Това е мини-малната клауза за откупуването му. Към нея обаче има допълнителни точки, според които сумата може да набъбне тройно. Към стража не липсва интерес от френски, италиански, турски, английски и немски клубове. Стойчо Младенов призна, че вече търси нов вратар, който да замести Райс. 28-годишният страж бе засипан със суперлативи за представянето си в Бразилия. „Ла Гадзет дю фенек" стигна дотам, че го нарече „легенда".  „С изявите си в груповата фаза на световното първенство М'Боли си заслужи място сред най-добрите вратари в историята на Алжир. Той вече доказа, че е способен на големи неща в ЮАР през 2010 г., но на сегашния мондиал разкри в пълна степен своите великолепни качества", пише изданието за стража на ЦСКА. Легендарният вратар на Египет Есам Ел-Хадари пък заяви по адрес на М'Боли. „До този момент той е най-добрият вратар в Бразилия. Райе прави страхотни спасявания", категоричен бе Ел-Хадари, който има 141 участия за Египет. ЦСКА печели по 4336,5 лв. на ден като компенсация за присъствието на М'Боли в Бразилия. До този момент общата сума, дължима на клуба, е малко над 147 хиляди лева.

„Тема спорт”: Двама бразилци почват с Лудогорец

Двама бразилски футболисти ще започнат тренировки с Лудогорец, разбра "Тема Спорт". Те обаче ще подсилят втория отбор на разградчани. Става въпрос за 17-годишния Матеус Сантяго и 19-годишния Биел Силва. Интересното е, че те са добре познати на спортно-техническия щаб на орлите. През миналата кампания са били част от школата на Лудого-рец. С края на сезона обаче са си тръгнали. Зелените са останали впечатлени от изявите им и са ги поканили отново. От вчера селекцията, водена от Георги Дерменджиев, е на лагер в Трявна. До 4-5 дни Матеус Сантяго и Биел Силва трябва да се присъединят към тима до 21 години. В полезрението на Дерменджиев и шефа на школата Яков Папарков са още двама бразилци. И те са били през миналия сезон в академията на разградчани. Става въпрос за Винисиус Дасерда и Роберт Дъглас. За идването на въпросните четирима бразилци в Лудогорец са съдействали мениджърът Джери Перейра и футболистът Ели Марекс. Очевидно е, че и в школата си орлите ще залагат на чуждестранни попълнения, които евентуално да бъдат продадени за добри пари след време.

„Тема спорт”: Левски чака Гаджев в Правец днес
Левски очаква днес или утре към отбора да се присъедини Владимир Гаджев. Националът държеше да продължи кариерата си в чужбина, но не е получил оферта, която да го удовлетворява. До снощи той се надяваше да получи изгодно предложение от западноевропейски отбор, но това не стана. Интерес към полузащитника има от клубове от Белгия, франция и Италия, но конкретна оферта липсва. При този развой на нещата Гаджев е дал дума, че ще продължи кариерата си на „Герена". Той ще води разговори с Георги Иванов, като параметрите по новия договор са почти уточнени. Със сигурност в него ще фигурира клауза, според която за фиксирана сума той ще може да бъде откупен. И тя няма да е голяма - това е жест и от двете страни една към друга. Заплатата му пък ще е 15 хиляди лева - максималната в отбора. Бонусите не влизат в тази сума. Сините с радост биха приели завръщането му и вече обявиха, че ще му дадат и капитанската лента. Треньорът Пепе Мурсия настоява в отбора да бъде привлечен футболист, който може да играе зад гърба на нападателите. А Гаджев би му свършил работа. Очаква се в близките дни да има раздвижване около входящи трансфери на Левски. Спортният директор Георги Иванов разкри, че иска да подсили тима с трима до петима чужденци. Задължително е взимането на дясно крило и ляв бек. Вариант за поста в отбрана е израелецът Йогев Бен Симон, чийто договор с Апоел Петах Тиква изтича. Сините са насочили поглед и към холандския и испанския пазар. В списъка им са няколко играчи от местните втори дивизии. Сините са се ориентирали само към привличането на свободни агенти.

„Тема спорт”: Генков къса с Левски до часове

Днес Цветан Генков трябва да се раздели с Левски. Такава бе договорката на нападателя със спортния директор Георги Иванов. Таранът бе привлечен на Терена" миналото лято - дойде като свободен агент, като преди това бе ритал за Висла Краков. Той обаче така и не убеди със синята фланелка. В началото на първенството бе титуляр, а в края му твърда резерва. В момента Генков е най-скъпо платеният играч на сините - взима чисто над 30 хиляди лева на месец. Сините вече не могат да си позволят да му плащат тази сума. Те му бяха поставили срок до днес да си намери нов отбор, в който да го пуснат без трансферна сума, а в противен случай двете страни да прекратят взаимоотношенията си по взаимно съгласие. Левски пробва да разтрогне договорите и на двама чужденци - Павел Чмовш и Дъстли Мулдер. Те обаче се дърпат и по всичко личи, че сините ще трябва да им плащат сериозни неустойки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки