1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Пол Погба и автогол отказаха коравия отбор на Нигерия за четвъртфиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пол Погба и автогол отказаха коравия отбор на Нигерия за четвъртфиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция с куп пропуски и греда, отново съмнения при съдийско отсъждане

Пол Погба и автогол отказаха коравия отбор на Нигерия за четвъртфиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция победи Нигерия и се класира за четвъртфиналите на Световното първенство. Слещата се проведе на стадион „Насионал” в столицата Бразилия, а „петлите” се наложиха до 2:0 над „супер орлите” след гол на футболиста на Ювентус Пол Погба в 80-ата минута и автогол на Джоузеф Йобо, който прати топката в своята мрежа в добавеното време.

 

Тимът, воден от селекционера  Дидие Дешан, можеше и да се поздрави с много по-категорична победа, но неговите възпитаници извършиха куп пропуски, а дори и гредата помогна на вратаря Енемая.

 

Така, Нигерия не успя да се класира за първи път на четвърфиналите на световни финали в своята история. Докато Франция продължава да мечтае и очаква своя съперник от двойката Германия - Алжир.  

 

Двубоят не остана и без спорни положения. Това, което най-много се открои, стана в 38-ата минута, когато при центриране в наказателното поле на Франция от ъглов удар Патрис Евра прегърна и събори футболист на Нигерия, но сигнал за дузпа нямаше. 

 

През първото полувреме двата отбора играха отворен и атакуващ футбол, като интересните положения и пред двете врати не липсваха. Гол обаче нямаше. Все пак топката бе пратена зад Лорис, но попадението бе справедливо отменено заради засада на Виктор Моузес. Най-големият пропуск за "петлите" през първите 45-минути направи Погба, който от много близко разстояние не успя да преодолее Енеяма. 

 

През второто полувреме французите вдигнаха малко повече оборотите и пропуските пред нигерийската врата заваляха един след друг. Стаблините изяви на Енеяма обаче не отказаха "петлите". Момчетата на Кеши организираха опасни контраатаки, бързо изнасяха топката, но в завършващата фаза губиха като че ли самочувствие. 

 

Дешан пусна в игра Антоан Гризман, който внесе по-голяма острота в нападението и това в крайна сметка даде своя резултат. В 80-ата минута след центриране от ъглов удар, Енеяма излезе неразчетено, топката попадна точно на главата на Погба за 1:0.

 

До края на срещата Нигерия направи всичко по силите си да прати мача в продължение, но не само че не се случи, но Йобо дори си вкара автогол в опит да изчисти. 
 

Ливърпул оглави класирането в Англия (ВИДЕО)

След 2:1 над Уулвс

Фаворитите за титлата в Германия не се победиха (ВИДЕО)

Байерн и Байер с 1:1 в Мюнхен

Лийдс гази в Чемпиъншип, Груев с нов силен мач (ВИДЕО)

Българският титуляр с 90 минути при 3:0 над Ковънтри

В Италия: Юве на върха след класика и рекорд (ВИДЕО)

Влахович вкара 2 бързи гола пред празните трибуни в Генуа

Абърдийн и Димитър Митов с 6 от 6 в Шотландия

Българският вратар с цял мач при успех с 2:1, отборът му е на върха

ОБЗОР: Шешко поведе РБ Лайпциг към разгром (ВИДЕО)

Щутгарт взе точка с човек по-малко, резултати и класиране в Бундеслигата

Райо и Леганес взеха по точка

След равенство 1:1

Арсенал изравни Сити на върха с голове в 94-та и 99-та минута (ВИДЕО)

"Топчиите" стигнаха до успеха срещу Лестър в самия край

ОБЗОР: Исторически Палмър наниза четири гола на Брайтън (ВИДЕО)

Челси отнесе "чайките" с 4:2, вижте всички резултати от Висшата лига