1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Пламен Константинов фаворит за заместник на Плачи

Пламен Константинов фаворит за заместник на Плачи

Целите пред България за предстоящото Световно първенство през септември остават високи

Пламен Константинов фаворит за заместник на Плачи

Пламен Константинов е фаворит на Българската федерация по волейбол за нов селекционер на националния отбор. Освен него кандидати за поста са още Мартин Стоев и Найден Найденов. 

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев е останал изключително изненадан от новината за оставката на Камило Плачи. Ние бяхме заедно 20 дни и подобно нещо не е обсъждано. Никой от федерацията не е повдигал въпроса за смяна на треньора. За мен беше изненада", заяви Ганев пред ТВ7. 

В последните месеци най-спряганите имена за евентуален заместник на Камило Плачи при евентуална раздяла бяха на бившия треньор на тима Мартин Стоев и Пламен Константинов. "Ако кандидатурите са на Пламен Константинов и Мартин Стоев, аз съм по-скоро за Пламен Константинов, защото той първо го прави с много голямо желание, влага не само много емоции, но и време", обясни вицепрезидентът на федерацията.

Ганев не отхвърля и възможността помощник треньорът Найден Найденов, който ще води отбора в последните мачове от Световната лига срещу Русия да остане начело на България. "Защо не? Можем да кажем, че към момента Найден Найденов е един от най-успешните български треньори. Той извади кестените от огъня през 2012 г. Найден е с този отбор вече 5-6 години. Неслучайно и толкова години Марек е републикански шампион", заяви Ганев.

Целите пред България за предстоящото Световно първенство през септември остават високи, а именно класиране сред 4-е най-добри отбора.