1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Гибона, Стоев и Найденов фаворити за националите

Гибона, Стоев и Найденов фаворити за националите

Волейболистите ни търсят мотиватор

Гибона, Стоев и Найденов фаворити за националите

Националите по волейбол ще имат нов треньор от другата седмица, след като Камило Плачи даде оставка. Италианецът депозира лично желанието си във федерацията с мотив „лични причини". В последните мачове от Световната лига с Русия тимът ще бъде воден от Найден Найденов.

„Търсим мотиватор, човек който от група волейболисти да направи отбор - начерта плановете вицепрезидентът на федерацията Петър Кънев. - Новият треньор ще е българин и не е тайна, че ще избираме между Пламен Константинов, Мартин Стоев и Найден Найденов. Оставката не е изненада на фона на резултатите в лигата. Друг е въпросът, че този формат е крайно неудачен и трябва промяна."

„Не споделям решението на Плачи, но го уважавам - коментира друг вицепрезидент на централата - Любо Ганев, който бе най-близо до отбора в последните три седмици при пътуванията зад граница. - Решението е лично, каза, че иска да поеме отговорност. Няма бойкот, има ги нормалните неща за всеки отбор. Когато момчетата са много време заедно, един иска едно, друг - друго. Но бойкот - не."

Заседанието на Управителния съвет се очаква да е в понеделник, като ще се приеме оставката на Плачи и ще се избере нов треньорки