1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сензациите в пресата днес: ЦСКА и Гъргоров се разбраха

Сензациите в пресата днес: ЦСКА и Гъргоров се разбраха

И още: Банкова клауза срина Бадема, Анисе реже Лудогорец?, Ботев към играчите: Заплати по €3000 или си тръгвайте...

Сензациите в пресата днес: ЦСКА и Гъргоров се разбраха
Сензациите в родната преса на втори юли 2014г.:

"Тема спорт": Клубът и Гъргоров се разбраха

Ръководството на ЦСКА прие условията на Емил Гърго­ров и двете страни ще склю­чат нов договор. Контрактът вече е подписан от страна на клуба, като се очаква днес или най-късно утре да бъде парафи­ран и от футболиста. Прего­ворите завършиха окончател­но вчера, като шефовете на армейците са приели дискуси­онните клаузи. По време на раз-говорите Бадема е бил предс­тавляван от Георги. Градев. Двете страни обаче дълго не можеха да се разберат за новия контракт на офанзивния халф. В крайна сметка Гъргоров ще подпише за 2 години, като се запазват личните му условия. Постигнато е и споразумение за разсрочването на дължими­те му суми. Бадема тренира с армейците в Холандия, но все още не е взел участие в нито една контрола, тъй като няма­ше договор.



Той реши да се върне в ЦСКА само десетина дни, след като напусна лагера на отбора в Бо­ровец със скандал. Очаква са най-късно в средата на другата седмица червените да привле­кат Венци Христов от Берое или Георги Божилов от Черно море.

"Стандарт": Банкова клауза срина Бадема



Емил Гъргоров бе­ше на 99% пътник от ЦСКА до снощи. При­чината - банкова клау­за. Мениджърите поис­кали Бадема да има право да разтрогва по банково извлечение. Иначе казано - на след­ващия ден след датата на заплата, ако липсва пос­тъпление по сметката му. Ако пък халфът при­еме забавянето, ЦСКА трябва да му плаща по 100 лева на ден. От "Ар­мията" му казаха да си събира багажа.

"Меридиан мач": Анисе реже Лудогорец?



Лудогорец ще се опита да направи пър­вия по-сериозен летен трансферен удар на вътрешния пазар. Шам­пионите искат се въз­ползват от финансови­те проблеми в Ботев (Пловдив) и да отмък­нат звездата на „канар­четата" Абел Анисе.
Роденият в Мадагас­кар универсален халф светкавично премина медицински тестове вчера и от днес трябва да се присъедини към лагера на „орлите" в Англия, но в крайна сметка това може и да не стане факт. Причи­ната е, че Анисе не бил напълно убеден дали това ще е правилен за него ход и държи да помисли още ден-два. Времето за него не е много, тъй като трябва да бъде картотекиран и в европейските клубни турнири.

"Меридиан мач": Ботев към играчите: Заплати по €3000 или си тръгвайте


 
Кризата в Ботев се задълбочава все по-се­риозно и отборът е на път тотално да свали гарда и да абдикира от амбициите си за атака на титлата и трайно присъствие в евротурнирите. Футболистите на „жълто-черните" са били уведомени, че ще трябва да редуцират заплатите си, защото бюджетът на клуба ще бъде актуализиран. По информация от събле­калнята на „канарчетата" пред състава е би­ло заявено, че таванът на възнагражденията в бъдеще ще бъде 3000 евро на месец. Въпро­сът е бил поставен ди­ректно - „или приема­те тези условия, или сте свободни да напус­нете". Въпреки това освен Абел Анисе, който вчера бе пред­ставен като ново по­пълнение на Лудогорец, никой все още не е напуснал тима.