1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Божинов вбеси "сините" заради 5 кг

Сензациите в пресата: Божинов вбеси "сините" заради 5 кг

Делев и Платини се молят на ЦСКА, Принудили Анисе да отиде в Разград

Сензациите в пресата: Божинов вбеси "сините" заради 5 кг

Сензациите в родната преса на 4 юли 2014г.:

Меридиан мач: Божинов вбеси „сините” заради 5 кг

Валери Божи­нов си нав­лече гнева на „сините" шефове, научи „Ме­ридиан Мач". Напа­дателят, който изве­де в сряда Левски с капитанската лента в контролата с Локо (Сф), е играл в сре­щата с шокиращо наднормено кило. Божинов е бил цели 5 килограма отгоре. Треньорът Пепе Мурсия и компания свързват слабата игра на нападателя срещу Локо (Сф) именно с наднор­меното му тегло. Ин­тересно е да се спо­мене, че нападате­лят е стартирал подготовката с ки­лограми отгоре и до ден днешен не е ус­пял да ги свали. Очаква се Валери Божинов да бъде поставен на сериоз­на диета, за да вле­зе във форма за старта на първенст­вото. В „синия" ла­гер са разочарова­ни от Божинов, за­щото нападателят е обещал да дава пример на младите, а в същото време не демонстрира очак­вания от него про­фесионализъм.

Междувременно Левски проведе вчера сутринта въз­становителна тре­нировка в Правец след контролната среща с Локомотив София (1:1). След заниманието полузащитникът Ми­рослав Иванов за­мина на контролен преглед в София. Халфът се възста­новява от опера­ция от херния, като все още не се знае кога ще бъде готов за максимални на­товарвания. „Сините" получи­ха почивен ден вчера следобед.



Меридиан мач: Делев и Платини се молят на ЦСКА

Селекцията на ЦСКА може да бъ­де закърпена с привличането на двама играчи, ми­нали през „Армия­та". Става въпрос за Спас Делев и Мишел Платини. Те са свободни агенти, след като се разде­лиха съответно с Локо (Пд) и Лудогорец.

Проблемите за „червените" са в атака. Единствената алтернатива за Стойчо Младенов на този етап е Мар­тин Камбуров. Той обаче има сериозни проблеми с ахиле-сите, което ще му попречи да бъде на­пълно пълноценен.

Мишел Платини се сбогува с Лудогорец и веднага се предложи на ЦСКА. Бразилски­ят нападател е по­търсил Стойчо Младенов, за да му се предложи. Пла­тини е готов ведна­га да подпише с „червените". Той е съгласен да получа­ва тавана на запла­тите от 15 000 лева. Не е ясно обаче да­ли шефовете ще бъдат съгласни на подобен ход. Феновете на ЦСКА съ­що не изпитват топли чувства към Платини. Той бе заклеймен като сребролюбец. Спас Делев вече няколко дни прего­варя с ръководство­то на ЦСКА. Стой­чо не е голям фен на нисичкия напа­дател, но въпреки това е склонил да го вземе. Добрата форма на Делев в последните му мачове за Локо (Пд) е наклонила везни­те за решението на „армейците .



Меридиан мач: Принудили Анисе да отиде в Разград

Шефовете на Бо­тев са принудили халфа Абел Анисе да подпише с шам­пиона Лудогорец. Причината е до болка ясна - липса­та на пари в касата на „жълто-черни-те". Самият мадагаскарец е имал желание да остане при „канарчетата", дори и с по-ниска заплата. След като дошла офертата на Лудогорец, ръководните фактори на Ботев веднага взе­ли решение да продадат на момента Анисе. за да закърпят тежкото положение в клу­ба. След двуднев­ни преговори между футболиста и „орлите" все пак се стигна до сделка.

Не е тайна, че се­риозни апетити към халфа имаше и от страна на казахстанския Астана. Там треньор е Станимир Стоилов, който взе Анисе в Ботев. Офертата на милио­нерите от бившата съветска република обаче все още не е изпратена, което е принудило шефове­те на пловдивчани да си стиснат ръце­те с колегите си от Разград.

Според информа­циите, идващи от Коматево, сумата, която ще получи Ботев за трансфе­ра, е около 500 000 евро или 1 млн. ле­ва. Тези пари са жизненоважни за клуба, защото само чрез продажба на своите асове „ка­нарчетата" ще си осигурят бюджета  за следващия сезон. Ани­се е добре познат на Стойчо Стоев, тъй като    той вече е иг­рал срещу неговите тимове с  екипите на ЧерHOMOрец , ЦСКА и пос­ледно Ботев.

 
 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев