Сензациите в пресата: Обиди спряха Гъргоров за ЦСКА

И още: Пелето уволни 7 треньори на "Раковски", Литекс чака шести нов до седмица...

Сензациите в пресата: Обиди спряха Гъргоров за ЦСКА
Сензациите в родната спортна преса на 5 юли 2014 г.:
 
„24 часа”: Обиди спряха Гъргоров за ЦСКА
 
Хулите, които привърженици на ЦСКА изсипаха върху Емил Гъргоров, се оказаха решаващи за неговото окончателно решение да се махне от клуба. Вчера той информира Стойчо Младенов, че отказва да подпише предложения му договор и утре се прибира в София.
 
Гъргоров обяснил, че положението в съблекалнята вече не било същото
от миналия сезон и няма защо да измъчва себе си, привърженици и ръководство.
 
Особено тежко му било за атаките на феновете. Гъргоров единствен бе заклеймен като предател, въпреки че след това Стойчо Младенов и Валентин Илиев твърдо застанаха зад него и потвърдиха, че е говорил само и единствено истината. Хора, верни на Александър Томов обаче, решиха, че единствено Бадема е виновен за цялата ситуация.

 
Гъргоров напусна ЦСКА и разтрогна договора си още по време на лагера в Правец и заяви, че Александър Томов и Александър Тодоров единствено лъжат футболисти и треньори. С него багажа си събра и Джексън Менди, който подписа с „Литекс".
 
След това обаче бе помолен да се върне от Стойчо Младенов и го направи, като дори се изви-
ни на шефовете. За част от феновете обаче това се оказа недостатъчно.
 
До 10 юли пък трябва да бъде реализиран трансферът на Райе Мболи, като вече имало няколко оферти за вратаря на Алжир, който направи невероятно световно.
 
Все още няма развитие и около сагата Ивайло Чочев, който вчера трябваше вече да е в „Монако".
 
Черногорецът Никулич, който играе в Корея, на 90% вече е сигурен за ЦСКА.
 
 
„Тема Спорт”: Литекс чака шести нов до седмица
 
Литекс чака ново попълнение. До седмица ловчанлии може да се подсилят с офанзивен халф, разбра „Тема Спорт". Става въпрос за чужденец с европейски паспорт. Старши треньорът Красимир Балъков се надява да привлече полузащитник тип плеймейкър, какъвто липсва в момента на тима. За сега оранжевите пазят името и националността му в тайна. Срещу Верис Кишинев в средата на терена Бала заложи на опитния Петър Злати-нов и младия Никола Колев. Отсъствието на продадения на Спортинг Лисабон Симеон Славчев обаче се усеща осезаемо.
 
Дотук Литекс привлече петима нови играчи. Договори с клуба подписаха двамата французи от ЦСКА - Джаксън Менди и Омар Косоко, талантът на Черноморец Милчо Ангелов, вратарят Винисиус Барибией-ра, който се връща в отбора, и полузащитникът от Сошо Петрус Бумал.
Почти сигурно ръководството на оранжевите ще задържи централния защитник Николай Бодуров. Националът е сред играчите, които може да бъдат продадени през лятото, но желанието на Красимир Балъков е да го използва максимално в мачовете от евро-турнирите. Във всички контроли в центъра на отбраната наставникът на ловчанлии залагаше на Бодуров и Джаксън Менди като двойка.
 
 
„Меридиан Мач”: Левски уволни 7 треньори
 
Мощнта чистка се вихри на стадион „Раковски”. Втората детско-юношеска школа на Левски претърпя сериозна промяна още в първите дни на новия началник там - Станислав Ангелов. Пелето стартира подмладяване и 7 от досегашните треньори бяха освободени, някои от които са големи имена от близкото минало на клуба. Това са Тони Джеферски, Валери Греков, Стефан Колев, Петър Петров, Славчо Стоилов, Бисер Хаздай и наставникът на вратарите Георги Тиханов. На изброените вече им е връчено предизвестие за освобождаване, като според запознати клубът ги компенсира с по две заплати.
 
Само двама от досегашните специалисти на „Раковски" - Тодор Симов и Виктор Иванов, са запазили постовете си. Това е така, защото те са млади момчета с възможност за развитие. Такива ще бъдат треньорите, които ще заместят освободените „сини" легенди.
 
Левски анонсира мащабни промени в базата на стадион „Раковски", с които се е захванал Станислав Ангелов. Освен всички кадрови рокади се очаква да има сериозно подобрение в условията за подготовка.

    

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки