1. Novsport
  2. - Левски
  3. Братска схема води Моцарт на "Герена"

Братска схема води Моцарт на "Герена"

17-годишният Божидар Краев чакал два дни на стадиона, за да тръгне за Правец

Братска схема води Моцарт на "Герена"
Левски определено не играе добре в контролите. С просто око се вижда, че отборът има нужда от класни попълнения. Без тях новият треньор Пепе Мурсия е обречен на провал, и то скорошен. Един светъл лъч обаче се открои в последните дни. Той е 17-годишен и поне от два сезона се води най-големият талант във възрастта си. Става дума за врачанина Божидар Краев, който вкара с майсторски удар изравнителния гол в контролата с Локомотив (Сф), която завърши 1:1 в Правец.
 
Всеки футболен специалист без особени затруднения ще разкрие основните качества на Краев. На терена той е много тех-ничен и най-вече нестандартен, което го прави изключително труден за опазване. Освен това притежава добър удар и усет за пас. Подкрепен е и със солидно самочувствие и ексцентричен характер. На „Герена" често го наричат Моцарт заради приликата с великия композитор и гениалните действия на халфа на терена.
 
Меридиан Мач" научи как точно Божидар Краев е бил привлечен на „Герена" от Ботев (Враца). Оказа се, че „сините" са използвали братска схема, за да си осигурят таланта. В Левски първо е бил взет братът на Божидар -Андриян, който е две години по-малък. Идеята на „сините" е била бащата на талантите Бойко Краев, който е едно от големите имена на футбола във Враца, в един момент да пожелае да събере синовете си на едно място. Това е проработило.
 
Трябва да споменем, че бившият главен скаут Дончо Донев е настоявал най-много за трансфера на халфа, който, преди да дойде на „Герена", освен в родния Ботев (Bp) минал през школата на Чавдар (Енрополе), тази на Христо Стоичков в Каталуния, а освен това е тренирал с Барселона.
 
Божидар Краев впечатли Пепе Мурсия още преди испанският специалист да е видял качествата му. „Меридиан Мач" научи, че роденият през 1997 година футболист е чакал два дни на „Герена", преди да замине за лагера в Правец. Младокът бил информиран в събота, че в понеделник пътува с първия отбор и трябва да е на стадиона един час преди потеглянето на автобуса. „Какъв един час, тръгвам веднага", казал Божидар Краев и моментално потеглил от Враца за София. Няколко часа по-късно той се обадил, за да информира, че вече чака потеглянето на автобуса, а времето от събота до понеделник ще изкара в общежитието на „Герена"...