1. Novsport
  2. Мондиал 2014
  3. Агуеро на линия за полуфинала с Холандия

Агуеро на линия за полуфинала с Холандия

Ди Мария е аут за мача

Агуеро на линия за полуфинала с Холандия

Аржентинският нападател Анхел Ди Мария ще пропусне полуфиналния мач срещу Холандия на футболния Мондиал 2014, съобщиха официално от лекарския щаб на южноамериканците. Добрата новина за селекционера Алехандро Сабея е възстановяването на Серхио Агуеро, който може да се завърне в игра за двубоя срещу "оранжевите" на 9 юли в Сао Пауло. Ди Мария получи мускулно разтежение при победата над Белгия с 1:0 на четвъртфиналите в събота.

"Контузията на Анхел е от първа степен. Той няма да може да играе в следващия мач на Аржентина. След това ще преценяваме ситуацията с него ден за ден", обясни лекарят на аржентинците Даниел Мартинес. "Серхио вече тренира три пъти. Той ще бъде готов за игра", допълни специалистът.

Агуеро пропусна двата мача на "гаучосите" от елиминациите заради мускулно разтежение. Очакванията са той да остане резерва срещу Холандия, но при нужда да се появи на терена. Аржентинците продължават подготовката си на базата на Атлетико Минейро в Бело Оризонте, където по оградите са декорирани в националните цветове синьо и бяло и са окачени мотивиращи плакати от фенове.

"Всичко сме много амбицирани. Настроението в отбора е отлично. Всичко е добре с изключение на контузията на Анхел, която е много неприятна. Надяваме се той да се възстанови възможно най-бързо", коментира полузащитникът Хавиер Масчерано. Той смята, че аржентинците са подобрили представянето си на четвъртфиналите срещу Белгия заради по-интелигентния си подход към мача и трябва да продължат тази тенденция и срещу Холандия.

"Срещу Белгия използвахме по-добре свободните пространства. Не бързахме. Изчаквахме най-подходящия момент за подаване. Направихме добър мач, но той вече е в миналото. Сега сме концентрирани върху Холандия. Знаем, че те ще бъдат много амбицирани, защото все още преживяват загубата на финала на Световното първенство в Южна Африка преди четири години", заяви Масчерано.

"Стигнахме далеч, Аржентина чака 24 години за това, но ние искаме да продължим още по-напред", допълни той.
 

Суарес не получи повиквателна за контролите на Уругвай с Корея и Япония

Нападателят на Барселона Луис Суарес не получи повиквателна за приятелските мачове на националния отбор на Уругвай срещу Южна Корея и Япония, които са насрочени за септември.

Колумбийски адвокат даде ФИФА на съд

Юристът иска 1 млрд. евро компенсация

Хамес получи "Златната обувка" и заяви: Сбъднах една мечта

Новата звезда на Реал Мадрид вкара 6 гола в Бразилия

Гьотце за гола на финала: Не можеш да мислиш много

"Всичко става интуитивно", добави германският полузащитник

Бразилската прокуратура пусна под гаранция арестувания член на ФИФА

Той беше арестуван през юли, през последните дни на световните финали

Луис Густаво все още не е преодолял загубата от Германия

Животът трябва да продължи, но ще отнеме много дълго време, докато спра да мисля за това и ден дори

ФИФА наказа бившия селекционер на Гърция

Фернандо Сантос е аут за 8 мача

Почина президентът на аржентинската футболна асоциация Хулио Грондона

Грондона поема поста през далечната 1979 година

Тата Мартино наследява Сабея начело на Аржентина

Близките отношения на Мартино с Лео Меси го правят фаворит за нов селекционер на световния вицешампион