1. Novsport
  2. Други спортове
  3. Ина Ананиева: Всички казаха, че сме най-добрите на Европейското

Ина Ананиева: Всички казаха, че сме най-добрите на Европейското

Капитанката на ансамбъла Михаела Маевска сподели, че момичетата с нетърпение очакват Световната купа в София, която ще се проведе в зала "Арена Армеец" между 8 и 10 август.

Ина Ананиева: Всички казаха, че сме най-добрите на Европейското

"Нямаше специалист, треньор и съдия, който да не дойде да ни поздрави и да ни каже, че сме най-добрият отбор на това Европейско първенство", сподели треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева.

Ансамбълът се представи отлично на шампионата в Баку, където спечели златен медал на бухалки и бронзов на 3 топки и 2 ленти. Днес момичетата получиха наградата си отбор на месец юни, а Ананиева взе приза за треньор на месеца.

"За мен е изключителна чест и благодаря на всички, които са гласували за нас. Надявам се да имаме още по-голям успех на Световното, защото истината е, че ние си изпуснахме медала в многобоя. Надявам се след голям успех на Световното да можете да гласувате за нас и за отбор на годината. Благодаря на БФХГ за комфорта, който ни осигури, и спокойната подготовка. Европейското първенство бе един много добър завършек на нашия полусезон. Златен медал на ЕП не сме имали от 2003 година", коментира Ананиева след награждаването в Пресклуб България.

"Нямаше специалист, треньор и съдия, който да не дойде да ни поздрави и да ни каже, че сме най-добрият отбор на това Европейско първенство. Включително и Израел, които станаха трети в многобоя, дойдоха и ни казаха: "Съжаляваме, че сбъркахте, но вие сте по-добри от нас". Даже ни питаха защо не сме подали контестации за топки и ленти, защото момичетата също се справиха чудесно на финалите, но нямаше смисъл", допълни тя.

"Големи промени по композицията не можем да правим, леки козметични неща сме променили. Това са две композиции, които страшно добре се възприеха от чужди специалисти, както хореографията, така и музиката. Мисля, че тази година сме на топ ниво", каза още треньорката.

Капитанката на ансамбъла Михаела Маевска сподели, че момичетата с нетърпение очакват Световната купа в София, която ще се проведе в зала "Арена Армеец" между 8 и 10 август. "Доста труд ни костваше да стигнем до върха. Много сме щастливи, сега продължаваме напред. Имаме Световна купа в София, на която също трябва да покажем, че сме най-добрите. След това имаме Световно, на което трябва да сме в топ форма, за да се борим за медалите", каза тя.  

Нови скандални разкрития за Българска спортна федерация по шахмат

Вижте какво разказа разжалваният член на УС Георги Чернев

Стефани Стоева и още двама българи преодоляха квалификациите в Хърватия

Вижте подробности

Николас ван дер Мерве зае 81-во място в общия старт на Световното първенство

Вижте подробности

Преоткрийте София и Пловдив с Fibank и Share A Scoot

Клиентите на Fibank вече могат да използват услугата Share A Scoot с 50% отстъпка

Кандидат за шеф на МОК с революционна идея

Вижте какво предлага Хуан Антонио Самаранч Джуниър

Испанец е световен шампион в бягането по часовник при мъжете до 23 години

Йордан Петров с 57-мо място

Бургас приема Европейски фестивал по гимнастика "Golden Age Gym Festival 2024"

Вижте подробности

Трагедия с 3 жертви при катастрофа с автобус на отбор в Бразилия

Ранените са най-малко половин дузина, съобщиха властите

България е световен шампион по мажоретен спорт

Вижте подробности