Марин Бакалов: Имаме здраво ядро от българи, които остават в клуба

„Ангажиментът, който сме поели към ръководството, е да водим отбора, защото имаме съответните лицензи", заяви треньорът

Марин Бакалов: Имаме здраво ядро от българи, които остават в клуба

Марин Бакалов, който ще бъде записан като старши треньор на Ботев (Пд) в утрешната среща реванш срещу Либертас (Сан Марино), заяви на летище София, че отборът ще се гради около ядрото оставащи футболисти – Мариян Огнянов, Иван Цветков и Йордан Христов. „За няколко дни се опитахме да вдигнем психологически отбора. Моментът е деликатен. Много от футболистите са раздвоени, във връзка с промените, които станаха с бюджета. Търсим варианти някои от футболистите и чужденците да се продадат. Имаме едно здраво ядро от българи, които заявиха, че остават в клуба . Знаете, това са Мариян Огнянов и Иван Цветков, както и Данчо Христов. На този етап около тях ще се опитаме да градим ядрото.”

Бакалов потвърди, че младите футболисти остават в тима на „жълто-черните”, като подчерта имената на Божидар Васев и Радослав Терзиев. „ Всички млади футболисти остават. Васев, Терзиев, които бяха в Раковски миналата година. За Лукин има някакъв интерес и до 2-3 дни ще има развитие, но на този етап още не.”

Треньорът каза също, че Лига Европа не е самоцел за тима, но благосклонният жребий ще даде възможност на изява на футболистите на европейската сцена. „ Мисля,  че трябва да се преследват и двете цели. Във втория кръг отборът, с който ще играем, също е преодолим. Така отборът израства  с всеки изминал кръг, защото представянето в Лига Европа дава самочувствие на клуба, точки. Това си е все пак изяви на самите футболисти, така че всички сме заинтересовани да продължим колкото се може по-напред. Подхождаме към мача сериозно. Искаме футболистите да покажат морал и професионализъм и ще търсим победа на всяка цена.”

„Ангажиментът, който сме поели към ръководството,  е да водим отбора, защото имаме съответните лицензи. Какво ще се случи след това, като се приберем ще говорим с ръководството и ще се изясним”, каза Марин Бакалов.

„Не е сигурно дали ще останат в отбора, защото групата ни, която е картотекирана  е от 18 човека заедно с тях, така че пътуват по тази причина. И изявиха желание да са в групата”, отвърна Бакалов на въпрос относно присъствието на Алесандру Куртеан и Алесандру Бенга в отбора.

„Няма развитие около Хамза и Доре. Ако има нещо ще го съобщим”, завърши треньорът.

Ботев Пловдив надви Берое в приятелска среща

"Канарчетата" стигнаха до успех с 1:0

ОФИЦИАЛНО: Ботев (Пловдив) си върна Никола Илиев

Талантът ще играе отново за "канарчетата"

Ботев (Пд) уреди защитник след 4 месеца мъки

Диабате ще може да играе от новия сезон

Ботев (Пловдив) с голяма изненада за феновете си

Привърениците ще могат да се снимат с купата

Балтанов с бенефис за Ботев (Пд), става помощник-треньор

Елате на стадиона в понеделник, зоват от клуба

Попето: Ботев ще бъде последният клуб в кариерата ми

Капитанът на "канарчетата" даде обширно интервю

Героят за Ботев Пд със силни думи за треньора си

Керкез е най-доброто нещо, което се е случвало за тези 3 години

Край! Свършиха билетите за Ботев - ЦСКА

Пълен стадион за днешния реванш в Пловдив

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки