1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. ЦСКА чака днес бразилски офанзивен халф, продава МБоли и Чочев (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА чака днес бразилски офанзивен халф, продава МБоли и Чочев (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Трябва да направим нов отбор и ще го направим”, отсече Стойчо Младенов

ЦСКА чака днес бразилски офанзивен халф, продава МБоли и Чочев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Работата по селекцията в ЦСКА върви на пълни обороти. „Армейците” очакват днес към тях да се присъедини офанзивен халф, а настоящите футболисти Ивайло Чочев и Райс МБоли ще бъдат продадени. Тези новини старши треньорът на тима Стойчо Младенов съобщи на летище „София”, след като отборът се прибра от лагера си в Холандия, предаде репортер на Novsport.com.

 

Наставникът на „червените” не даде никакви подробности около новия полузащитник. Не уточни и дали ще изкара първо пробен период, или направо ще подпише. Това, което каза обаче, загатва, че по всяка вероятност играчът направо ще бъде удостоен с контракт: „Нека дойде и тогава ще обявим, следете официалния сайт на клуба”. 

Впоследствие стана ясно, че става дума за бразилеца Жуан Фелипе Алвес Рибейро. Той е роден на 5 декември 1987 година, висок 175 сантиметра, тежи 65 килограма. В кариерата си е играл за бразилски отбори - Сао Висенте, Мирасол, Санто Андре, Ред Бул Бразил, Ориенте Петролеро (Боливия), а за последно се е подвизавал в Сао Карлос. Играе като полузащитник или атакуващ халф.

 

Очаква се Райс МБоли да премине в Порто , а Ивайло Чочев в Монако. Младенов не се нае да каже конкретни срокове за осъществяването на трансферите. От неговото изявление обаче стана ясно, клубът ще се стреми да ги продаде на всяка цена. Припомняме, че 50% от правата на Чочев се държат от Чавдар Етрополе, а останалите 50% – от ЦСКА.  

 

Стойчо Младенов добави още, че ЦСКА ще търси по спешност вратар, защото в тима остават само ветерана Стоян Колев и двамата юноши. Освен това се търси и футболист на поста централен бранител. Той не пожела да говори по въпроса, свързан с Емил Гъргоров. 

 

„Доволен съм от подготовката, която проведохме както в Боровец, така и в Холандия. В ЦСКА няма спокойствие. Трябва да направим нов отбори ще го направим. Отбор, който да се противопостави на останалите в А група. От миналата година ни напуснаха 10 основни футболисти”, каза той.

 

До този момент към редиците на "червените" се присъединиха Александър Тунчев, Анатоли Господинов (след наем), Мартин Камбуров, Маркиньос, Еденилсон Бергонси, Сандрино Мисиджан, Кристиан Супусета, Орелиен Йоахим, Луис Карлос Алмада Суарес и Сержио Буш. 

 

Тези, които напуснаха "Армията", са:  Жереми Фо-Поре, Омар Косоко, Григор Долапчиев (наем), Мартин Петров, Марсиньо, Томаш Черни, Емил Гъргоров и Джаксън Менди

Окончателно: Черно море без Уеслен Жуниор за ЦСКА

Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за домакинството

Загорчич: Искаме победа срещу Черно море

„Момчетата трябва да повярват в себе си“

Ачиари: Знаехме, че ще имаме малко шансове и трябва да ги използваме

Вижте какво каза наставникът на Берое след успеха над Славия

Започна изграждането на най-модерния стадион в България (ВИДЕО)

Първите дейности около строежа на „Армията“ вече са факт

Наш национал: При Илиан Илиев енергията в отбора е различна

„Трябва да изплуваме от тинята“

Караманджуков: Здравето на децата е на първо място

"Спортът е изключително важно нещо"

Иван Колев: Пет пъти излизаме сами срещу вратаря и нищо...

Треньорът на Локо (София) разочарован от изпуснатата победа

Великов: Искахме повече

Треньорът на Хебър недоволен от отменения гол

Заги заби Вуцов на пейката

Вратарят сгреши фатално срещу Левски